Golden Cross ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Golden Cross ne anlama gelir?
  2. Death Cross Bitcoin ne demek?
  3. Fud yapma nedir?
  4. Fud yaymak ne demek?
  5. Fud Trojan nedir?
  6. MA 50 ne demek?

Golden Cross ne anlama gelir?

Golden cross, kısa vadeli hareketli ortalamanın uzun vadeli hareketli ortalamayı kesmesiyle ortaya çıkan bir yükseliş sinyalidir. Golden cross, ufukta boğa piyasası olduğunu gösterir ve yüksek işlem hacmiyle desteklenir. Golden cross'un 3 aşaması vardır.

Death Cross Bitcoin ne demek?

Kısa vadeli hareketli ortalamanın uzun vadeli hareketli ortalamayı yukarıdan aşağıya doğru keserek altına düştüğü grafik modeline Death Cross denir. ... Örnek olarak 50 günlük bir hareketli ortalama, seçilen varlığın son 50 gün içindeki ortalama fiyatını gösterecektir.

Fud yapma nedir?

FUD (Fear Uncertainty Doubt), korku, belirsizlik ve şüphe anlamına gelir. ... En genel tanımıyla FUD, iş dünyasında kullanılan ve rekabet halindeki bir organizasyon veya birey hakkında, olumsuz bir izlenim oluşturmaya çalıştırıldığı bir tekniktir.

Fud yaymak ne demek?

Fud kelimesi Fear, Uncertainty, Doubt kelimelerinin baş harflerinden oluşmaktadır. Bu kelimelerin Türkçe karşılığı korku, kararsızlık ve şüphe olarak çevrilmektedir. Kelimelerden de anlayacağınız gibi fud yaşanan durumlarda yatırımlarınızı riske atmamanız ve fud söylemlerine kesinlikle kulak vermeniz gerekmektedir.

Fud Trojan nedir?

FUD Crypter veya Full Undetected Crypter, içerisinde zararlı yazılım barındıran dosyaları tersine mühendislik yöntemlerine kapatmak ve bu dosyaları antivirüsler tarafından tanınamaz hale getirmek için kullanılan otomatikleştirilen yazılımlardır.

MA 50 ne demek?

Yani, teknik analizde en sık kullanılan iki gösterge olan 200 günlük hareketli ortalama (Moving Average, MA), 50 günlük hareketli ortalamaya göre çok daha uzun süreyi kapsadığından, mevcut trendi daha gecikmeli olarak yansıtacaktır.