Entes DTR 10 ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Entes DTR 10 ne işe yarar?
  2. Zaman rölesi ne demek?
  3. Düz zaman rölesi ne işe yarar?
  4. Mekanik zaman saati ne ise yarar?
  5. Fotosel röle nasıl çalışır?
  6. Faz koruma rölesi ne işe yarar?
  7. MCB 30 nedir?

Entes DTR 10 ne işe yarar?

DTR-10 güneşin doğma ve batma zamanlarını otomatik olarak gerçek zaman saatine sahip dijital zaman rölesidir. Kullanıcı tarafından ayarlanan saatlerde, gün doğumu veya gün batımı saatlerine göre kontaklarına bağlı cihazları kontrol etmek üzere tasarlanmıştır.

Zaman rölesi ne demek?

Zaman rölesi, bobine enerji verilmesinden ya da bobinin enerjisinin kesilmesinden bir süre sonra kontakların konumlarının değişmesini sağlayan cihazları ifade etmektedir.

Düz zaman rölesi ne işe yarar?

Düz Zaman Rölesi: Çekmede gecikmeli tip (düz) zaman rölesi, bobine enerji verildiği andan başlayarak ayarlanan süre bitiminde kontakları yer değiştiren rölelere düz zaman rölesi denir. ... Bobin enerjisi kesildiği anda ise ani ve gecikmeli açılıp kapanan kontaklar yer değiştirir.

Mekanik zaman saati ne ise yarar?

Zaman saati, gerçek zamanı baz alan ve üzerinde ayarlanan zamanı baz alarak kontak çıkışı veren elektromekanik bir cihazdır. Üzerindeki kadran veya tuşlar kullanılarak zaman ayarı kolayca girilebilir.

Fotosel röle nasıl çalışır?

Fotosel röle, gün ışığının aydınlatma şiddetini izleme prensibiyle çalışan elektromekanik cihazdır. Gün ışığı azaldığında veya arttığında kontak çıkışı verir. Bu kontak çıkışı genellikle iç ve dış aydınlatmanın otomatik olarak çalıştırılıp kapatılması için kullanılır.

Faz koruma rölesi ne işe yarar?

Motor koruma röleleri, diğer bir adıyla faz koruma röleleri motorların 2 faz altında çalışmasını engelleme görevini gerçekleştirler. Faz koruma röleleri motorların 2 faz altında çalışarak aşırı ısınmasını engellemek, faz sırası, faz dengesizliği ve düşük besleme gerilimine karşı koruma sağlar.

MCB 30 nedir?

MCB-30/60 serisi zaman röleleri 24-240 VAC/DC geniş besleme aralığı ve çekmede gecikmeli zaman fonksiyonu ile endüstriyel uygulamalarda yaygın olarak kullanılır. Besleme gerilimi uygulandığında ayarlanan toff bekleme süresi saymaya başlar. ... Cihazın besleme gerilimi kesilene kadar röle çekili konumda kalır.