Esvakul Arap nedir?

İçindekiler:

  1. Esvakul Arap nedir?
  2. Panayırda ne demek?
  3. Yontulmuş ne demek?
  4. Yontma ne demek?
  5. Kaç çeşit uçak motoru vardır?
  6. Motor yapım özelliklerine göre kaça ayrılır?

Esvakul Arap nedir?

8 Bu pazarlar Arapça kaynaklara göre, “Esvâku'l- 'Arab= Arap Pazarları” diye anılmaktaydı. Bu pazar, Rebiü'l-Evel ayı başında kurulur ve ay ortasından sonuna kadar da sönük olarak devam ederdi.

Panayırda ne demek?

Belli zamanlarda kurulup içinde belli bir süre için satış yapılan sergilere verilen ad. Panayırlarda, yalnız bir bölgenin hayvanları, malları sergilendiği gibi çevre bölgelerden, hattâ yabancı ülkelerden gelen malların sergilendiği büyük panayırlar da vardır.

Yontulmuş ne demek?

Yontulmak işi. Yer biçimleriyle oldukça engebeli bir bölgenin, uzun bir aşınma sonunda, az dalgalı, düzleşmiş bir yerey durumuna dönüşmesi, bkz. yontukdüz.

Yontma ne demek?

1. (Taş, mâden veya ağacı) Keskin bir âletle tıraş edip şekil vermek: Amerika vahşîleri tarzında iptidâî, korkunç çehreler yontuyor (Ahmet Hâşim).

Kaç çeşit uçak motoru vardır?

2 çeşit motor tipi vardır. Daha az yer kaplaması ve ağırlık tasarrufu için motor silindirleri ya Boksör Motor olarak isimlendirilen karşılıklı olarak dizilirler, ya da Yıldır Motor olarak isimlendirilen silindirlerin bir yıldız veya daire şeklinde sıralandığı motor türleri vardır.

Motor yapım özelliklerine göre kaça ayrılır?

Yapım Özelliklerine Göre: 1- Sıra tipi. 2- Birbirlerinin karşılarına yatık (Düz, hafif, eğik, boksör tipi) 3- Sıra halinde bir açı ile birleştirilmiş (V tipi) 4- Daire şeklinde (Yıldız tipi)