Sinovit ne demek?

İçindekiler:

  1. Sinovit ne demek?
  2. Sinovit ve tenosinovit hastalığı nedir?
  3. Tenosinovit ne iyi gelir?
  4. Eklemlerde sıvı birikmesi neden olur?
  5. Kemik nezlesi nedir?
  6. Eklem sıvısının görevi nedir?
  7. Fleksor tenosinovit nedir?
  8. Peroneal tenosinovit nedir?

Sinovit ne demek?

Sinovit, eklem zarlarında oluşan iltihaplanmadır. Sinovit hastalığında, eklemler zar sıvısının birikmesi sonucu şişer. Sinovit birçok hastalığa da neden olabilir.

Sinovit ve tenosinovit hastalığı nedir?

Sinovyal eklemlerde bazı tendonların eklem içerisinde uzanan kısmı sinovyum ile birleşmesine ise tenosinovyum adı verilir. Sinovit ve tenosinovit ise bu yapıların iltihaplanması olup; tek başına zarın iltihaplanmasına sinovit, tenosinovya adı verilen tendon ve zarın birleşiminin iltihabına ise tenosinovit adı verilir.

Tenosinovit ne iyi gelir?

İltihaplı kiriş kılıfının üstündeki bölge ağrılı ve duyarlıdır. İlgili eklemin dinlendirilmesi ve takiben günlük 2'şer saat arayla 10-15 dakikalık soğuk kompres uygulaması ve uygun antienflamatuar ilaç kullanımı tedavi seçenekleridir. Hareket etmesini önlemek için bilek 3-4 gün süreyle istirahat ateline alınabilir.

Eklemlerde sıvı birikmesi neden olur?

Eklemlerde bulunan sıvı sürtünmeyi azaltan ve eklem hareketlerini kolaylaştıran bir maddedir ve eklem kapsülünün iç tarafında bulunan sinovium tarafından üretilir. Eklem içinde ve etrafında çok fazla sıvı biriktiğinde eklem efüzyonu olur.

Kemik nezlesi nedir?

Geçici sinovit (Eklem nezlesi – Toksik Sinovit) 3-10 yaş arası çocuklarda akut kalça ağrısının en sık nedenidir. Hastalık, kalça zarının (sinovyum'unun) geçici ödemine(enflamasyonuna) bağlı ağrı ve topallamaya neden olur.

Eklem sıvısının görevi nedir?

Eklem Sıvısı Bulunan Eklemler Eklem sıvısı oynar eklem olarak bilinen eklemlerde bulunur. Çünkü eklem sıvısının görevi sürtünmeyi azaltmaktır.

Fleksor tenosinovit nedir?

Stenozan tenosinovit ya da fleksor tenosinovit olarak da bilinen tetik parmak (trigger finger, trigger thumb) elde parmakların bükülmesini sağlayan tendonların ve onların belli noktalarda altından geçtikleri köprülerin (pulley) rahatsızlığıdır. Hastalar ağrıyı genellikle avuç içlerinde hissederler.

Peroneal tenosinovit nedir?

Peroneal tenosinovit travmatik, inflamatuvar veya idyopatik olarak bu ortak tendon kılıfının inflamasyonu, tendon kılıfında sıvı artışı şeklinde karşımıza çıkar.