M Ö nün anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. M Ö nün anlamı nedir?
  2. TSE damgası neyi kontrol ediyor?
  3. TSE ve CE damgaları niçin önemlidir?
  4. TSE belgesi neden alınır?
  5. TSE nasıl bir markadır?

M Ö nün anlamı nedir?

Milattan önce (kısaltması M.Ö.)

TSE damgası neyi kontrol ediyor?

TSE, “Türk Standartları Enstitüsü” kurumunun kısaltılışıdır. ... Herhangi bir besinin, eşyanın üzerinde bulunan TSE damgası, alınan ürünün kalite standartlarına uygun olarak üretildiğini gösterir.

TSE ve CE damgaları niçin önemlidir?

CE damgası taşıyan ürünler, o ürünün Avrupa standartlarına ve ürün mevzuatına uygun bir ürün olduğunu göstermektedir. TSE damgası taşıyan ürünler ise o ürünün Türk Standartları Enstitüsü tarafından kontrol edilmiş ve onaylanmış olduğunu gösterir. ... -TSE açılımı Türk Standartları Enstitüsü'dür.

TSE belgesi neden alınır?

Bir kamu kurumu olan TSE, standartlara uygun olan kaliteli ürün bilincinin yerleştirilmesi ve arttırılması için hizmet vermektedir. ... Türk Standartları Enstitüsü, gerekli yeterlilikleri sağlayan işletme ve markalara Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi vermektedir. Belgenin geçerlilik süresi 1 yıldır.

TSE nasıl bir markadır?

TSE Markası; üzerine ve/veya ambalajına konulduğu ürünlerin ilgili Türk standardına uygun olarak imal edilip piyasaya arz edildiklerini belirten ve akdedilen sözleşme çerçevesinde kullanılabilen, 556 sayılı Markaların Kullanılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye göre beş ayrı tipte tescil edilen monogamlardır.