Bilgisayar etki alanına ne yazılır?

İçindekiler:

  1. Bilgisayar etki alanına ne yazılır?
  2. Windows 10 etki alanı nedir?
  3. Microsoft etki alanı nedir?
  4. Etki alanı ve ilgi alanı nedir?
  5. Coğrafya etki alanı nedir?
  6. Domain etki alanı ne demek?

Bilgisayar etki alanına ne yazılır?

Bu yanılgının kaynağı dilimizde teknolojik alanlarda (özellikle internet alan adları şeklinde kullanılan) "domain" kelimesinin de kullanılmasından kaynaklanmaktadır. Oysa ki bilgisayar alanında tüm domain'lerin Türkçe karşılığı "Etki Alanı"'dır.

Windows 10 etki alanı nedir?

Etki Alanı Nedir?? Windows etki alanları, ağ yöneticilerine çok sayıda bilgisayarı yönetme ve tek bir yerden kontrol etme olanağı sunar. ... Bir bilgisayar bir etki alanına katıldığında, kendi yerel kullanıcı hesaplarını kullanmaz. Kullanıcı hesapları ve şifreler etki alanı denetleyicisinde yönetilir.

Microsoft etki alanı nedir?

Microsoft terminolojisinde etki alanı, güvenlik sınırı (security boundary) olarak tanımlanmaktadır. ... Etki alanı denetleyicisi; etki alanını oluşturan bilgisayarlar, kullanıcı hesapları, yazıcılar gibi tüm nesnelerin (domain objects) bilgilerinin tutulduğu ortak veritabanıdır.

Etki alanı ve ilgi alanı nedir?

İlgi alanımız daha çok kontrolümüz dışında kalan şeyler (trafik,hava koşulları vs gibi). Etki alanımız ise daha çok tercihlerimiz, kendimizi geliştirmek istediğimiz için yaptıklarımız, düşüncelerimiz, davranışlarımız diyerek kısaca özetleyebilirim.

Coğrafya etki alanı nedir?

Uluslararası ilişkiler alanında etki alanı (İngilizce: sphere of influence, kısaca: SOI), bir devlet ya da kurumun üzerinde önemli derecede kültürel, ekonomik, askerî ve politik etkisinin olduğu bölgelere verilen ad.

Domain etki alanı ne demek?

Kelime anlamı olarak "alan" veya "etki alanı" anlamına gelen domain kelimesi kullanılırken genellikle ifade edilmeye çalışılan şey, domain name (alan adı) dir. Domain name (alan adı) basit olarak bir web sitesinin kullanıcılar tarafından bilinen adıdır. Buna aynı zamanda o web sitesinin adresi de denir.