Iğne uçlu kalem nedir?

İçindekiler:

  1. Iğne uçlu kalem nedir?
  2. Uçlu kurşun kalem nedir?
  3. Hangi uçlu kalemi önerirsiniz?
  4. Roller tükenmez kalem nedir?
  5. Mercanlı kurşun kalem ne demek?
  6. Kurşun kalem özellikleri nelerdir?
  7. Kurşun kalem neden yapılır?
  8. Jel kalem mi tükenmez kalem mi?

Iğne uçlu kalem nedir?

Ofis malzemelerinin vazgeçilmezi olan iğne uçlu kalemler, kalemin uç kısmının ince bir iğneyi anımsatmasından dolayı bu isimle anılmaktadır. İnsanlar günlük hayatlarında daha kolay ve daha pratik bir şekilde iğne uçlu kalemleri standart pilot kalem olarak tanımlamaktadırlar.

Uçlu kurşun kalem nedir?

İçine çeşitli kalınlıklarda uç koyulabilen; çizim yapma, yazı yazma gibi amaçlarda kullanılan, kendine ait bir mekanizması olan kalemlere versatil kalem denir. Versatil kalem deyince aklınızda çok farklı bir kalem türü canlanmasın. Normal bizim bildiğimiz arkadan basmalı uçlu kalemlerle aynı şekildedir.

Hangi uçlu kalemi önerirsiniz?

En İyi 13 Uçlu Kalem Önerisi
  • Caran D'ache Varius Mekanik Kalem 4460.014.
  • Ohto PM-1505P Promecha Versatil Kalem 0.5.
  • Kaweco Special Versatil 0.7 Mm.
  • Pentel Versatil Kalem Graph 1000 Pg1007 0.7 Mm.
  • Rotring 600 Siyah Versatil Kalem.
  • Lamy Versatil Safari Siyah 117.
  • Scrikss Versatil Kalem Metal Graph-X 0.7 mm.
Daha fazla öğe...

Roller tükenmez kalem nedir?

Roller kalem ise tükenmez kaleme görünüm olarak benzer ama yazı yazarken dolma kalem gibi yazı yazar. Tükenmez kalemde yazı yazarken kâğıt üzerine bastırarak yazmak gerekir. Roller kalemde ise kâğıt yüzeyine tükenmez kalem gibi bastırmaya gerek yoktur.

Mercanlı kurşun kalem ne demek?

Mercanlı kurşun kalem nedir araması da bu bağlamda sıkça yapılmakta. Mercanlı kurşun kalemi kısaca, düştüğünde kırılmasını engelleyen siyah başlığa sahip kalem türü olarak tanımlayabiliriz. Kurşun kalemler üzerindeki bu kısım, kalemi daha dayanıklı hale getiriyor.

Kurşun kalem özellikleri nelerdir?

En yaygın kullanılan teknik çizimler için değişken sertlik ve yumuşaklık uçları içerebilen mekanik kurşun kalemlerdir. Kurşun uçlar 8B ila 9H yumuşak bir uç sertliğine ve 0,3 mm ila 3 mm kalınlığa sahiptir. Eskizlerde ve çizimlerde yumuşak ip uçları kullanılmıştır.

Kurşun kalem neden yapılır?

Kurşun kaleme kurşun denilmesinin nedeni bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor. Kurşun kalem ilk bulunduğunda içinde kullanılan grafitin o dönemlerde kurşun olduğu düşünülmekteydi. Bu yüzden kurşun kalem diye anılmıştır.

Jel kalem mi tükenmez kalem mi?

Benzer mekanizmalara sahip olan tükenmez kalem ile jel kalem arasındaki en büyük fark mürekkebidir. Tükenmez kalemlerin mürekkebi yağ bazlı iken jel kalemlerin mürekkebi su bazlıdır ve dolma kalem mürekkebine benzerdir. ... Su bazlı mürekkepler daha akıcıdır ve yumuşak bir yazma deneyimi sunar.