Elektronik Haberleşme Kanunu ne demek?

İçindekiler:

  1. Elektronik Haberleşme Kanunu ne demek?
  2. Elektronik Haberleşme Kanunu 46 maddesi nedir?
  3. 5809 yasa ne?
  4. 5809 sayılı yasaya muhalefet ne demek?
  5. Elektronik haberleşme ve ilgili trafik verisine ilişkin temel kural nedir?
  6. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik kullanıcıların rızalarını gösteren kayıtlar asgari ne kadar süreyle saklanır?
  7. Izinsiz hat açmanın cezası nedir?
  8. Kişisel verilerin korunması mevzuatına göre saklama süresi nedir?
  9. Hat devri nasıl yapılır?

Elektronik Haberleşme Kanunu ne demek?

MADDE 1 – (1) Bu Kanunun amacı; elektronik haberleşme sektöründe düzenleme ve denetleme yoluyla etkin rekabetin tesisi, tüketici haklarının gözetilmesi, ülke genelinde hizmetlerin yaygınlaştırılması, kaynakların etkin ve verimli kullanılması, haberleşme alt yapı, şebeke ve hizmet alanında teknolojik gelişimin ve yeni ...

Elektronik Haberleşme Kanunu 46 maddesi nedir?

5809 Sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu'nun 46.maddesine göre Bu Kanun uyarınca telsiz cihaz ve sistemleri için alınacak telsiz ruhsatname ve yıllık kullanım ücretleri, teknik muayene ve benzeri hizmetler karşılığında alınacak ücretler bu Kanuna ekli ücret tarifesinde gösterilmiş olup, söz konusu ücretler Kuruma gelir ...

5809 yasa ne?

Kanun kapsamında bilgi ve belgelerinde eksiklik ve yanlışlıkları bulunan tüm aboneler, 10.11.2009 tarihine kadar kimliklerini ispatlayıcı belgelerle birlikte ilgili işletmeciye başvurmak durumundadır.

5809 sayılı yasaya muhalefet ne demek?

Bu Kanunun 56 ncı maddesinin birinci fıkrası hükümlerine aykırı hareket edenler bin günden beş bin güne kadar; ikinci fıkrası hükümlerine aykırı hareket edenler yirmi günden yüz güne kadar; üçüncü fıkrası hükümlerine aykırı hareket edenler yüz günden beş yüz güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.

Elektronik haberleşme ve ilgili trafik verisine ilişkin temel kural nedir?

(2) Elektronik haberleşmenin ve ilgili trafik verisinin gizliliği esas olup, ilgili mevzuatın ve yargı kararlarının öngördüğü durumlar haricinde, haberleşmeye taraf olanların tamamının rızası olmaksızın haberleşmenin dinlenmesi, kaydedilmesi, saklanması, kesilmesi ve takip edilmesi yasaktır.

Kişisel verilerin işlenmesine yönelik kullanıcıların rızalarını gösteren kayıtlar asgari ne kadar süreyle saklanır?

(4) İşletmeciler, kişisel verilere ve ilişkili diğer sistemlere yapılan erişimlere ilişkin işlem kayıtlarını iki yıl saklamakla yükümlüdür.

Izinsiz hat açmanın cezası nedir?

5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu m. 63/10 bu eylemin cezasını “Bu Kanunun 56 ncı maddesinin birinci fıkrası hükümlerine aykırı hareket edenler bin günden beş bin güne kadar; ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci fıkralarına aykırı hareket ederek bu işi bizzat yapanlar elli günden yüz güne kadar adli para cezası ...

Kişisel verilerin korunması mevzuatına göre saklama süresi nedir?

Kişisel Verilerin Saklama Sürelerinin Yer Aldığı Kanunlar 6563 Sayılı Kanun ve ilgili mevzuat çerçevesinde ise 3 yıl , Hukuki ilişki son erdikten sonra 10 Yıl.

Hat devri nasıl yapılır?

Devir talebinde, devralan ve devreden olmak üzere her iki tarafın devir formunu doldurup imzalaması gerekmektedir. Devreden sadece kimlik fotokopisini bırakırken devralan yeni abonelik için gerekli evrakları ibraz etmeli ve abonelik sözleşmesi doldurmalıdır. Bu işlem ücretsizdir.