Oryantasyon amacı nedir?

İçindekiler:

  1. Oryantasyon amacı nedir?
  2. Oryantasyon tanımı nedir?
  3. Oryantasyon ekibi nedir?
  4. Oryantasyon eğitimine kimler katılabilir?

Oryantasyon amacı nedir?

Yönlendirme, kılavuzluk etme anlamlarını taşıyan ve Fransızca orientation kelimesinin Türkçe söylenişi olan oryantasyon ile işe yeni başlayan çalışanların işin gerektirdiği tutum ve bilgileri edinmeleri, düşünsel ve/veya bedensel becerileri kazanmaları, bu şekilde en kısa zamanda kendilerini önemli hissederek kuruma ...

Oryantasyon tanımı nedir?

Oryantasyon kelime anlamı olarak yönlendirme yapmak, kılavuzluk etmek anlamına gelir. Kelimenin kökeni Fransızcadır. Fransızca orientation kelimesinin Türkçe söylenişi oryantasyondur. İşe yeni başlayan çalışanların gereken tüm bilgileri edinmesi ve kısa sürede işe adapte olması için yapılan bir eğitimdir.

Oryantasyon ekibi nedir?

Oryantasyon programlarının personelin işletmeye uyarlanması yönünü büyük ölçüde personel bölümü ve eğitim uzmanları yerine getirirler. Personelin işe ve çalışma ekibine uyarlanması daha ziyade adayın bağlı olduğu ilk yönetici yani amiri tarafından gerçekleştirilir.

Oryantasyon eğitimine kimler katılabilir?

Halk Eğitim Merkezlerinde görev yapan ve yapmak isteyen kadrolu öğretmenler, Kadrolu Usta Öğreticiler. Ücretli uzman ve usta öğreticiler (Lisans Mezunu (ve üstü), Ön Lisans Mezunu, Meslek Lisesi Mezunu, Yeterlilik belgesi olan kişiler, unutulmaya yüz tutmuş meslek/sanatları icra eden kişiler)