Meblağ neye denir?

İçindekiler:

  1. Meblağ neye denir?
  2. Mablag ne demek?
  3. Meblağ mi meblağ mı?
  4. Para miktarı meblağ ne demek?
  5. Mevla ne demek Arapça?
  6. Mevlam ne anlama gelir?
  7. Para miktarı ne demek?
  8. Mevla ne anlama geliyor?
  9. Mevla Türkçe ne demek?

Meblağ neye denir?

meblağ için 1 adet anlam bulundu. Para miktarı, tutar.

Mablag ne demek?

Meblağ kelimesi Türkçe'de "varılan tutar, toplam" anlamına gelir. Arapça blġ kökünden gelen mablaġ مبلغ z "varılan tutar, toplam" sözcüğünden alıntıdır.

Meblağ mi meblağ mı?

Mebla nasıl yazılır sorusunun TDK'ya göre cevabı: "meblağ" şeklindedir. 'ğ' Türkçe'ye has bir harftir ve birçok kelimede de bulunmaz. Ancak TDK'ya göre mebla kelimesinin doğru yazılışı meblağ şeklindedir.

Para miktarı meblağ ne demek?

[l ince] (ﻣﺒﻠﻎ) i. (Ar. bulūġ “bâliğ olmak, sonuca erişmek”ten meblaġ) Para miktârı, akçe, para, tutar: Meselâ bir kimse filânın filâna şu kadar kuruş deyni vardır, ben dahi ona kefîlim dese ve asîlin inkârı üzerine dâyin iddia etse meblağ-ı mezbûru kefîlin vermesi lâzım gelir (Cevdet Paşa).

Mevla ne demek Arapça?

Arapça wly kökünden gelen mawlā مولا "veli, egemen, efendi, yönetici" fiilinden alıntıdır.

Mevlam ne anlama gelir?

Mevla sözcüğünden türemiş olan bu sözcük, "mevlâmız" veya "efendimiz" anlamlarına gelir.

Para miktarı ne demek?

Para arzı kısa tanımıyla ekonomide dolaşan toplam para miktarıdır. Bir ekonomide ekonomik birimlerin kısa vadeli ödemelerini gerçekleştirmek için kullanabilecekleri toplam paranın miktarı da denilebilir. ... M3: M2 + Repo ve Para Piyasası Fonları + Bankalarca İhraç Edilen Menkul Kıymetler şeklinde değerlendirilmektedir.

Mevla ne anlama geliyor?

Mevla kelimesinin manası nedir? MEVLÂ 1. Kâinâtın yegâne sâhibi ve efendisi durumunda olan Allah: Hîç mahlûkta yok kudret-i îcâd-ı umûr / Her ne eyler eser-i kudret-i Mevlâ eyler (Fuzûlî'den).

Mevla Türkçe ne demek?

Mevla kelimesi Türkçe'de "veli, egemen, efendi, yönetici" anlamına gelir. Arapça wly kökünden gelen mawlā مولا z "veli, egemen, efendi, yönetici" fiilinden alıntıdır. Arapça fiil Arapça waliya ولِىَ z "gözetti, yönetti" fiilinden türetilmiştir. Daha fazla bilgi için velayet maddesine bakınız.