Baş parmak yüzüğü adı nedir?

İçindekiler:

  1. Baş parmak yüzüğü adı nedir?
  2. Baş parmak yüzüğü ne ise yarar?
  3. Parmağa takilan Zikir nedir?
  4. Işaret parmağa yüzük takmak ne demek?

Baş parmak yüzüğü adı nedir?

Zihgir Başparmak Yüzükleri Modelleri | Anı Yüzük. Zihgir; diğer adıyla baş parmak yüzüğü; ilk zamanlarda okçulukta, ok atışı sırasında baş parmağı koruyan aksesuar olarak kullanılırken, günümüzde tarzını ifade etmeyi seven özgün erkeklerin tercih ettiği aksesuar olarak karşımıza çıkmaktadır.

Baş parmak yüzüğü ne ise yarar?

Zihgir, başparmağı çilenin baskısından ve vereceği zarardan korumak amacıyla kullanılır. Zihgir, savaşçı toplumların neredeyse tamamında yalnızca bir malzeme ya da araç olarak görülmemiştir. Her bir zihgirin kendi ruhu ve uğuru olduğuna inanılır. Müzelerde yüzlerce hatta binlerce zihgirin sergilenme sebebi de budur.

Parmağa takilan Zikir nedir?

Okçu, çileyi çekmek amacıyla atış parmağında bulunan zihkir'i de çekmekle birlikte “Zikir Çekmek” deyimi amacına ulaşmış olmaktadır. Zihgir, okçuların atış elinin başparmağına taktıkları bir çeşit yüzüktür. Zihgir, Kemankeş'in vücudunun bir parçası gibidir. Hafif açılı eğimli olması Türk zihgirlerinin özelliğidir.

Işaret parmağa yüzük takmak ne demek?

İşaret parmağına yüzük takanların genel olarak megolaman bir yapısı olduğunu söyleyebiliriz. Sağ el işaret parmağına yüzük takılması güce duyulan özlemi ifade eder. Genelde takdir görmek isteyenler sağ el işaret parmağına yüzük takar. Sol el işaret parmağı ise çoğunlukla kendini güçlü hissedenlerin tercihi olmuştur.