Standardizasyon kavramı nedir?

İçindekiler:

  1. Standardizasyon kavramı nedir?
  2. Standardizasyon nedir amaçları nelerdir?
  3. Kalite kavramı nedir?
  4. Standardizasyon konusu nedir?
  5. Kalite kavramı nedir işletme?
  6. Kalite ile ilgili kavramlar nelerdir?

Standardizasyon kavramı nedir?

STANDARDİZASYON :Belirli bir faaliyetle ilgili olarak ekonomik fayda sağlamak üzere bütün ilgili tarafların yardım ve işbirliği ile belirli kurallar koyma ve bu kuralları uygulama işlemidir.

Standardizasyon nedir amaçları nelerdir?

Standardizasyonun amaçları; Belirlenen kalitede imalat yaparak tüketici beklentilerini karşılama, İnsanların (tüketicilerin) sağlık ve güvenliğini korumak. İlgili gruplar arasında bilgi alışverişini ve anlaşmalarını kolaylaştırmak.

Kalite kavramı nedir?

Genel bir tanım olarak; kalite, bir ürün veya hizmetin belirlenen veya olabilecek ihtiyaçları karşılama kabiliyetine dayanan özelliklerin toplamıdır. Dr. Joseph Juran'a göre kalite, kullanıma uygunluktur.

Standardizasyon konusu nedir?

Standardizasyonun konusu, ekonomik fayda sağlamak amacıyla iş hayatında bazı kuralların belirlenerek bu kuralların uygulanmasını içerir. ... Standardizasyon ekonomik olduğu kadar, sosyal bir çalışma olduğuna göre, tüm ilgililerin katkıları ve karşılıklı işbirliği ile gerçekleştirilmelidir ve genel kabul görmelidir.

Kalite kavramı nedir işletme?

Kalite Ne Demek? Kalite içinde bulunduğun imkanlara uyabilmektir. Her zaman, her yerde doğru zamanda doğru iş yapmaktır. Bir hizmet ya da ürünün tespit edilen veya gereksinim duyulacak ihtiyaçları karşılama kabiliyetine dayanan özelliklerin toplamıdır.

Kalite ile ilgili kavramlar nelerdir?

Kalite sürekli iyileştirmedir. 3- Güvenilirlik; Ürünün kullanım ömrü içinde performans özellikleri içinde sürekliliği. 4- Dayanıklılık; Ürünün kullanılabilirlik özelliği 5- Hizmet görürlük; Ürünle ilgili sorun ve şikayetlerin kolay çözülebilirliği 6- Estetik; Ürünün çekiciliği ve duyulara seslenebilme yeteneği.