Dilekçeye cevap vermemenin cezası nedir?

İçindekiler:

  1. Dilekçeye cevap vermemenin cezası nedir?
  2. Okul Müdürü dilekçeye kaç günde cevap verir?
  3. Ikinci cevap dilekçesi verilmezse ne olur?
  4. Davanın süresi içerisinde dava dilekçesine cevap verilmemesi durumunda hangi hukuki sonuç ortaya çıkar?
  5. Davaya cevap verme süresi ne zaman başlar?
  6. Hangi dilekçelere cevap verilmez?

Dilekçeye cevap vermemenin cezası nedir?

Madde 121 - (1) Kişinin belli bir hakkı kullanmak için yetkili kamu makamlarına verdiği dilekçenin hukuki bir neden olmaksızın kabul edilmemesi halinde, fail hakkında altı aya kadar hapis cezasına hükmolunur.

Okul Müdürü dilekçeye kaç günde cevap verir?

İşlem safahatının duyurulması halinde alınan sonuç ayrıca bildirilir. Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun kapsamında görüleceği gibi verilen dilekçeye en geç 30 gün içerisinde cevap verilmelidir. Kuruma, okula, ilgili yere dilekçe vermeniz ve kurum tarafından dilekçenizin kayda sokulması gerekmektedir.

Ikinci cevap dilekçesi verilmezse ne olur?

İkinci cevap dilekçesinin verilmesi ile davanın dilekçeler aşaması sona erer; bundan sonra ön inceleme (m. 137) yapılır. Davalı ikinci cevap dilekçesini süresi içinde vermemişse, davalı, sadece davacının cevaba cevap dilekçesinde bildirdiği vakıaların doğru olmadığını ispat için delil göstermekle yetinebilir.

Davanın süresi içerisinde dava dilekçesine cevap verilmemesi durumunda hangi hukuki sonuç ortaya çıkar?

Davalının davaya cevap vermemesi ise, davanın inkâr edilmiş sayılması sonucunu doğuracaktır (HMK m. 128). Bir başka ifadeyle, süresinde cevap dilekçesi vermemiş olan davalı, dava- cının dava dilekçesinde ileri sürdüğü vakıaların tamamını inkâr etmiş sayılır.

Davaya cevap verme süresi ne zaman başlar?

İlgili karara göre; “Cevap dilekçesini verme süresi, dava dilekçesinin davalıya tebliğinden itibaren iki haftadır. Savunmanın dayanağı olarak ileri sürülen her bir vakıanın hangi delillerle ispat edileceğinin cevap dilekçesinde bulunması gerektiği belirtilmiştir.

Hangi dilekçelere cevap verilmez?

- Ad, soyad ve adres bulunmayan, imza taşımayan, belli bir konuyu içermeyen, ya da yargı mercilerinin görevine giren konularla ilgili dilekçeler cevaplandırılmayacaktır.