Bilirkişi raporuna karşı ne yapılabilir?

İçindekiler:

  1. Bilirkişi raporuna karşı ne yapılabilir?
  2. Bilirkişi itiraz dilekçesi ne demek?
  3. Bilirkişi raporu nasıl kesinleşir?
  4. Bilirkişi raporunda ne yazar?
  5. Bilirkişi raporuna itiraz süresi uzatılabilir mi?
  6. Bilirkişi raporu ne kadar işe yarar?
  7. Bilirkişiden rapor ne zaman gelir?
  8. Bilirkişi ek rapor nedir?
  9. Bilirkişiler ne kadar para kazanıyor?

Bilirkişi raporuna karşı ne yapılabilir?

Bilirkişi raporuna itiraz sözlü veya yazılı şekilde yapılabilir. Bilirkişinin o konuda uzman olmadığını, raporun bu sebeple gerçeğe aykırı olduğunu ileri sürüp rapora itiraz edildiği gibi bilirkişinin reddini istemektir.

Bilirkişi itiraz dilekçesi ne demek?

Yargıtay, özel ve teknik bilgi kavramını geniş yorumlayarak, maddi gerçeğin kuşkuya yer vermemesi adına çözümü özel ve teknik bilgi gerektiren her konuda bilirkişiye başvurulması gerektiğine karar vermektedir. ...

Bilirkişi raporu nasıl kesinleşir?

Burada rapora itiraz için taraflara tanınmış bulunan onbeş günlük (“iki hafta”) süre, kesin süredir; hak düşürücü bir nitelik taşır. Dolayısıyla, taraflar, bu süre içerisinde, itirazlarını dile getirmez ise bilirkişi raporu, onlar bakımından kesinleşir; yani taraflar rapora itiraz olanağını tümüyle kaybederler.

Bilirkişi raporunda ne yazar?

Dijital İnceleme Yazılan bilirkişi raporunda gerekçe belirtmek zorunluluğu bulunmaktadır. Hazırlanan raporun içeriğinde araştırmanın yapıldığı zaman dilimi, incelenen elektronik deliller ve araştırma sonunda ele geçen sonuçlar gibi bilgiler bulunmaktadır.

Bilirkişi raporuna itiraz süresi uzatılabilir mi?

Maddenin birinci fıkrasında yer alan düzenlemeyle, tarafların tatmin olmamaları hâlinde, bilirkişi raporuna itirazda bulunabilme olanaklarının varlığı güvence altına alınmıştır. ... Burada rapora itiraz için taraflara tanınmış bulunan onbeş günlük (“iki hafta”) süre, kesin süredir; hak düşürücü bir nitelik taşır.

Bilirkişi raporu ne kadar işe yarar?

Bilirkişi raporu kesin delil hükmünde olmayıp takdiri delil niteliğindedir. Yani bilirkişi raporunun hakimi bağlamayacağı anlaşılmalıdır. hakimin bilirkişi raporunu serbestçe takdir edeceği, raporu yeter derecede kanaat verici bulmaz ise ek rapor ister.

Bilirkişiden rapor ne zaman gelir?

Hukuk Muhakemeleri Kanununa göre, Bilirkişi raporunun hazırlanması için verilecek süre üç ayı geçemez. Bilirkişinin talebi üzerine, kendisini görevlendiren mahkeme gerekçesini göstererek, süreyi üç ayı geçmemek üzere uzatabilir.

Bilirkişi ek rapor nedir?

Bu şekilde bilirkişiden yeni görüş alınmasına uygulamada “ek rapor” denilmektedir. ... Ek raporun amacı, eksiklik ve belirsizlik taşıyan rapordaki eksikliklerin yeni bir bilirkişi incelemesine gerek kalmaksızın giderilmesidir. Ek bilirkişi raporunun yazılı olması zorunlu değildir.

Bilirkişiler ne kadar para kazanıyor?

2021 yılında uygulanacak bilirkişi asgari ücret tarifeleri bugün Resmi Gazete'de yayınlandı ve yürürlüğe girdi. Resmi Gazete'de yayınlanan tarifelere göre en düşük bilirkişi ücreti 240 lira, en yüksek bilirkişi tarifesi ise 640 lira oldu.