Hayvan küpesi nasıl sorgulanır?

İçindekiler:

  1. Hayvan küpesi nasıl sorgulanır?
  2. Hayvan Kulak Küpesi sorgulama nasıl yapılır?
  3. Hayvan Kulak Küpesi kime ait?
  4. Hayvan küpesi kaç rakam?
  5. Internetten hayvan pasaportu nasıl alınır?
  6. Pet pasaportu nereden alınır?
  7. Koyun küpesi ne işe yarar?
  8. Inek pasaportu nereden alınır?

Hayvan küpesi nasıl sorgulanır?

E devlet uygulamasına girilerek arama butonuna basılarak Tarım ve Hayvan Bakanlığının sitesine girilir. Orada açılan sayfada büyükbaş veya küçükbaş küpe sorgulama üzerinden hayvanların küpe bilgilerini sorgulayarak istenilen bilgilere erişmek mümkündür.

Hayvan Kulak Küpesi sorgulama nasıl yapılır?

Kayıt sisteminde kayıt altına alınan hayvanların tür, ırk, cinsiyet ve doğum tarihi bilgilerinin sorgulanabilmesi amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce https://hayvanbilgi.tarim.gov.tr/ web sayfası hazırlanarak kullanıma açılmıştır.

Hayvan Kulak Küpesi kime ait?

Tarım ve Orman Bakanlığı'na aittir.

Hayvan küpesi kaç rakam?

Yönetmelik; resmi numaraları taşıyan kulak küpelerinin her iki kulağa da uygulanacağını bildirmektedir. Kulak küpeleri üzerinde ayrıca TKB' nin logosu da bulunacak ve hayvan tanımlama kodu (numaralar) en fazla 14 karakterden oluşacaktır. Bunlardan; - İlk iki hane ülke kodudur, “ TR ” olarak gösterilir.

Internetten hayvan pasaportu nasıl alınır?

👉 *https://tekpencere.tarbil.gov.tr/ *adresine E- Devlet şifresiyle giriş yapılır. Üst kısımda bulunan “ *BELGE AL* “ tıklanarak, Hayvan Pasaportunu almak istediğiniz hayvanlar seçilip ödeme yapılarak doğrulanabilir Hayvan Pasaportu alınır.

Pet pasaportu nereden alınır?

Yolculuktan 48 saat önce Tarım İl Müdürlüğü, Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü'nden Veteriner Sağlık Sertifikası almalısınız. Bu belgeyi evcil hayvanınızın aşı karnesinin aslı ve fotokopisi, kuduz titrasyon test sonucu ve evcil hayvanınızı yanınızda götürerek alabilirsiniz.

Koyun küpesi ne işe yarar?

Koyun ve Keçi Türü Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği kapsamında küpelenerek kayıt altına alınan koyun ve keçi türü hayvanlar için resmi veteriner hekim, hayvan sahibi, hayvan satış yeri yetkilisi veya Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş kişi, kurum veya kuruluş tarafından düzenlenen, koyun ve ...

Inek pasaportu nereden alınır?

Hayvan pasaportu almak için; İl/ilçe tarım müdürlüklerine hayvan sahibi kimliği ile başvurmalı, Çıkan pasaport devlet veteriner hekimi tarafından imzalanmalı, Döner sermaye işletmesinden alınacak pasaport ücret makbuzu.