Gül rengi solmadan nasıl kurutulur?

İçindekiler:

  1. Gül rengi solmadan nasıl kurutulur?
  2. Canlı Gül nasıl muhafaza edilir?
  3. Canlı Gül nasıl kurutulur?
  4. Canlı çiçek nasıl korunur?
  5. Canlı buket çiçek nasıl saklanır?

Gül rengi solmadan nasıl kurutulur?

Çiçeklerinizin rengi solmadan onları kurutmak istiyorsanız havasız olmayan, sıcak kuru, karanlık veya loş bir ortam gerekir. Eğer çiçeklerinizi nemli bir ortamda kurutmaya çalışırsanız çiçekleriniz çürüyebilir. Aynı şekilde ışıklı ortamlarda kurutulmaya çalışılan çiçekler de güzel renklerini kaybedebilir.

Canlı Gül nasıl muhafaza edilir?

Size mutluluk vermelerine ihtiyaç duymadığınızda çiçeklerinizi soğuk bir yerde saklayın. Çiçekçilerin çiçekleri satmadan önce yaptıkları gibi, ömürlerini uzatmak için güllerinizi soğuk bir yerde, örneğin buzdolabınızda saklayabilirsiniz.

Canlı Gül nasıl kurutulur?

Marketlerde kolaylıkla bulabileceğiniz gliserin ile kurutmak için 1 çay kaşığı gliserini 1 yemek kaşığı su ile karıştırın. Ardından gülleri temiz bir bezin üzerine yayın. Daha sonra bu karışımı güllerin üzerine serpiştirin. Güller yavaş yavaş terleyip daha sonra kurumaya başlayacaktır.

Canlı çiçek nasıl korunur?

Şeker: Bir litre ılık suya 3 yemek kaşığı şeker ile 2 yemek kaşığı sirke ekleyin. Sirke bakterilerin gelişimini engellerken, şeker ise çiçekleri besliyor. Sirke: Çiçeklerinizi vazoya koymadan önce suyun içine 2 yemek kaşığı elma sirkesi ile 2 yemek kaşığı şekeri vazoya koyup karıştırın.

Canlı buket çiçek nasıl saklanır?

Kurutma kâğıtlarına dizdiğiniz çiçeklerin ana renkli yaprakları kâğıdın üzerine birbirine değmeyecek şekilde dizilerek kuru bir yerde muhafaza edilmelidir. Presleyerek çiçek kurutma yönteminin sonuç verme süresi ise 2-4 hafta arasındadır.