Pilea neden para bitkisi?

İçindekiler:

  1. Pilea neden para bitkisi?
  2. Pilea yaprakları neden dökülür?
  3. Pilea Hangi toprak?
  4. Çiçeklerin yaprakları neden sarkar?
  5. Pilea bitkisi toprağı nasıl olmalı?

Pilea neden para bitkisi?

-Latince ismi pilea peperomioidesdir. Türkçe ismi Çin para ağacı olarak adlandırılmaktadır. -Çin inanışa göre bu bitki bulunduğu yere bolluk ve bereket getirdiğinden ve yapraklarının şekli madeni parayı andırdığından para bitkisi ismi verilmiştir.

Pilea yaprakları neden dökülür?

Pilea Peperomioides susuzluğa dayanıklı bir bitkidir. Aşırı sulama yaprak çürümesi, yaprak dökmesi ve kök çürümesine sebep olabilir.

Pilea Hangi toprak?

Pilea geniş alanları oldukça sevmektedir. Pileanın gövdesi ile toprak üst düzeyi arasında iki parmak uzunluğu kadar bir seviye olması gerekir. Saksı eski topraklarından arındırılır. Daha sonra saksının dibine drenaj sistemi amaçlı olarak ağaç kabuğu (orkide toprağı) yerleştirilir.

Çiçeklerin yaprakları neden sarkar?

Toprakta yeteri kadar vitamin ve mineral olmaması çiçeklerin yapraklarında sararmaya neden olur. Topraktan yeteri kadar beslenemeyen kökler gövdeye de besin ulaştıramaz. Bu durumda besin takviyeleri veya toprak değişimi yapılması gerekir. Her çiçeğin hava, ışık ve su ihtiyacı diğerlerine göre farklıdır.

Pilea bitkisi toprağı nasıl olmalı?

Toprağı hem suyu iyi süzdürür hem çabuk kuruyucu özellikte olmalı. Hazır poşet topraklardan veya doğal humuslu arazi toprağından olabilir.