Iş arayan kayıt belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Iş arayan kayıt belgesi nasıl alınır?
  2. Iş arayan kayıt belgesi ne işe yarar?
  3. Işkur hesabı nasıl aktifleştirilir?
  4. Sigortalı olanlar Işkur'a başvurabilir mi?

Iş arayan kayıt belgesi nasıl alınır?

İŞKUR kayıt belgenizi e devlet üzerinden alabilirsiniz. Bunun için e devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra arama kısmına gelin. Buraya İŞKUR kayıt belgesi diye yazarak aratın. Çıkan ilk sayfada İŞKUR kayıt belgenizi kolay bir şekilde temin edebilirsiniz.

Iş arayan kayıt belgesi ne işe yarar?

İŞKUR iş arayan kayıt belgesi, İŞKUR tarafından verilen özel bir belgedir. Belge yalnızca İŞKUR bünyesinde iş arayan kişilere verilmektedir. İŞKUR kayıt belgesi, kişinin İŞKUR bünyesinde aktif olarak aradığı bilgisini içermektedir. İşletme sahipleri tarafından talep edilen bir belgedir.

Işkur hesabı nasıl aktifleştirilir?

Sisteme giriş yaptıktan sonra Özgeçmiş linkine tıklayın. Açılan ekranda “Kişisel Bilgiler” bölümünün altında yer alan İş Arama Statüsü bölümündeki Yeni Kayıt seçili olan kısmı “AKTİF” olarak seçip “Kaydet” butonuna tıklayarak Profilinizi Aktif edebilirsiniz.

Sigortalı olanlar Işkur'a başvurabilir mi?

Sosyal yardım almak isteyen vatandaşların en çok sorduğu soruların başında 'ailede sigortalı çalışan sosyal yardıma engel mi? ' sorusu geliyor. İl Müdürü Canbolat böyle bir durumun olmadığını, sigortalı çalışanın da sosyal yardım alabileceğini belirtti.