Parmak ateli ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. Parmak ateli ne için kullanılır?
  2. Parmak ateli nasıl takılır?
  3. Baş parmak ateli nedir?
  4. Parmak ateli ne zaman kullanılır?
  5. Alüminyum parmak ateli ne işe yarar?
  6. Parmak ateli gece takılır mı?
  7. Splint nedir parmak?
  8. Atel ile tespit nedir?

Parmak ateli ne için kullanılır?

Zedelenmiş dokuların ya da hasar gören kemiklerin sabitlenmesinde kullanılan ayak parmak düzeltici çeşitli modelleriyle göz doldurur.

Parmak ateli nasıl takılır?

Parmak Ateli Nasıl Takılır?
  1. Parmak atelleri kullanılırken ipli ve cırtlı kemerler yardımıyla parmağın sabit durması sağlanmaktadır.
  2. Ateller genellikle nemli bezler kullanılarak temizlenmektedir. ...
  3. Hastanın beden ölçüsünün doğru şekilde tespit edilmesi gerekmektedir.

Baş parmak ateli nedir?

Ürün Bilgisi Hava alabilen delikli kumaştan imal edilmiştir Baş parmağını ve el bileğin hareketlerini kısıtlayan alüminyum desteği vardır. Elastik bilek bandajı ile daha iyi bir sabitleme sağlar Sağ ve solu vardır. Bedensizdir. Endikasyonları El bileğinin ve baş parmağın ağrılı durumlarında istirahat amaçlı kullanılır.

Parmak ateli ne zaman kullanılır?

Eğer tendonla birlikte kopan kemik parça yoksa sıklıkla parmak ateli kullanılarak tedavi edilir. Eğer kemik parça büyükse ameliyat ile kırığın telle tespiti gerekir.

Alüminyum parmak ateli ne işe yarar?

ML-0606. Lamineli alüminyum materyalden üretilmiş, iç kısmı süngerlidir. Eldeki parmak kırıklarından sonra, parmağı hareketsiz olarak istenilen posizyonda tutabilmek için kullanılır.

Parmak ateli gece takılır mı?

Genellikle gece yatarken kullanım öneriyorlar.

Splint nedir parmak?

Thermo plastik malzemeden üretilen 3 nokta prensibine göre parmağı ekspansiyonda tutan parmak ortezidir. El parmaklarında olan problemlerde, parmakları hareketsiz tutmak için birçok farklı parmak ateli bulunmaktadır. Alüminyum ya da daha sert malzemelerden yapılmış olabilir.

Atel ile tespit nedir?

Hasar gören kemikler ile zedelenen dokuların korunması için uygulanan medikal tedaviye atel denmektedir. Atel vücudun hasar gören yerlerinin acısını azaltmaya ve iyileşme sürecinin hızlanmasına yarar sağlar. Karşılaşılan burkulma incinme gibi durumlar için de atel kullanılabilir.