1 salatalık kaç gr protein?

İçindekiler:

  1. 1 salatalık kaç gr protein?
  2. Salatalık hangi besin?
  3. Salatalık hangi vitaminler vardır?
  4. Salatalık protein midir?
  5. 1 domates kaç gr protein?
  6. Ayran hangi besin grubuna girer?
  7. Domates hangi besin grubuna girer?
  8. Domates ve salatalık protein midir?
  9. 1 tane domates kaç gram?
  10. Temel besin öğeleri nelerdir?
  11. Havuç hangi besin grubuna girer?

1 salatalık kaç gr protein?

Salatalık Besin Değeri Bir adet orta boy salatalığın besin değerleri incelendiğinde, rakamlar şöyledir: Karbonhidrat: 4,36 gr. Yağ: 0,78 gr. Protein: 0,13 gr.

Salatalık hangi besin?

SALATALIK HAKKINDA A vitamini, B vitamini, C vitamini, K vitamini, Manganez, Bakır ve Potasyum gibi birçok temel besin kaynağıdır. Antik çağlardan beri, Hindistan'da geleneksel ve bitkisel ilaçlar olarak salatalık kullanılmıştır.

Salatalık hangi vitaminler vardır?

Salatalık, günlük ihtiyacınız olan birçok vitamini içerir. Tek bir tanesinde Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3, Vitamin B5, Vitamin B6, Folik Asit, Vitamin C, Kalsiyum, Demir, Magnezyum, Fosfor, Potasyum ve Çinko ihtiva eder.

Salatalık protein midir?

100 gram salatalık içerisinde; 1.8 gram karbonhidrat, 0.5 gram lif, 0.6 gram protein ve 0.2 gram yağ bulunmaktadır. Bu değerler, yetişkin bir kimsenin gün içerisinde alması gereken besinlerin bir kısmını karşılamaktadır. Salatalık içerisinde karbonhidrat, lif ve protein dışında pek çok besin maddesi bulunur.

1 domates kaç gr protein?

Ülkemizde ve dünyada en yaygın tüketilen sebzelerden bir tanesi olan domates, 100 gramında 17 kkal enerji bulunan sağlıklı bir besindir. 100 gram domateste 3,9 gram karbonhidrat, 0,9 gram protein ve 0,2 gram yağ bulunur, yüksek oranda su ve diyet lifi içerir. A ve C vitaminlerinin önemli bir kaynağıdır.

Ayran hangi besin grubuna girer?

İkinci grup, Süt ve süt ürünlerinin oluşturduğu gruptur. Bu grupta; süt, yoğurt, ayran, peynir çeşitleri, süt tozu, kefir, probiyotik yoğurtlar gibi besinler yer alır. Süt grubu da et grubu gibi protein bakımından zengindir.

Domates hangi besin grubuna girer?

ABD Tarım Bakanlığı, Ulusal Besin Veri Tabanı'nda domates ve domates ürünlerini sebze grubu altına listeliyor. Domatesi sebze olarak görmemizin esas nedeni, tatlı olmaması.

Domates ve salatalık protein midir?

Yeşillik/Domates/Salatalık içeriğinde 5,20 Karbonhidrat(g), 1,90 Protein(g), 0,42 yağ(g), 1,90 lif(g), 12,00 Sodyum(mg), 484,00 potasyum(mg), 28,00 Kalsiyum(mg), 168,00 A Vitamini(ui), 49,09 C Vitamini(mg), 1,00 ve Demir barındırır. Yeşillik/Domates/Salatalık kalorisi ve besin değerleri…

1 tane domates kaç gram?

Ortalama 1 adet domates 110 gramlık bir ağırlığa sahiptir.

Temel besin öğeleri nelerdir?

Temel Besin Maddeleri: Protein ve Karbonhidratlar....Protein ve Karbonhidratlar
  • Proteinler,
  • Karbonhidratlar.
  • Yağlar.

Havuç hangi besin grubuna girer?

Sebze Grubunda Yer Alan Besinler - Havuç, balkabağı ve limon gibi sarı/turuncu renkli sebzeler, - Karnabahar, kereviz, soğan, enginar, beyaz lahana gibi beyaz renkli sebzeler, - Mısır, patates ve bezelye gibi karbonhidrat içeriği yüksek olan sebzeler.