Türgişler nerede?

İçindekiler:

  1. Türgişler nerede?
  2. Türgişlerin ilk hükümdarı kimdir?
  3. Türgişler nerede devlet kurmuştur?
  4. Türgişler Oğuz mu?
  5. Kül Çor kim?
  6. 2 Köktürk Devleti kim yıktı?

Türgişler nerede?

Türgişler, Issık gölü civarının yerleşik On-Ok kabilelerinden biridir. Gerek Hun, gerek Göktürk devletlerinin kurulduğu dönemlerde bulundukları coğrafyada var olmuş, varlıklarını yüzlerce yıl bu bölgede sürdürmüşlerdir.

Türgişlerin ilk hükümdarı kimdir?

*** Türgişlerin bilinen ilk hükümdarı Bağa Tarkan'dır. Kendi adına para bastıran ilk Türgiş hükümdarıdır.

Türgişler nerede devlet kurmuştur?

soyundan gelen Karluklar Türgiş Devleti'ni bertaraf ederek Batı Türkistan'da devlet kurdular. Karluklar Talas Savaşına kadar Karluk Devleti olarak devam etti...

Türgişler Oğuz mu?

Batı Köktürkleri (Türgişler) ise Türk Oğuzlardır. Onlar arasındaki Bolçu savaşları Türklerin hafızasında uzun yıllar yer etmiş; daha sonraki Oğuz- Peçenek ve Oğuz-Kıpçak savaşlarının hatıraları da bunlara eklenerek Oğuznamelere ve Dede Korkut boylarına yansımıştır.

Kül Çor kim?

Kül-çor:Kül-çor Türgiş boylarının ikiye ayrılmasına sebep olan komutandır. ☺Türgiş Devleti'nin asıl adı ⇒Türkeş Devleti'dir ama Türgiş olarak da bilinir. ☺Türkeşler,Göktürkler yıkıldıktan sonra kurulmuş bir devlettir.

2 Köktürk Devleti kim yıktı?

Bilge Kağan, Kültigin ve Vezir Tonyukuk un sırayla vefat etmesi ile birlikte II. Göktürk Devleti gücünü yitirmeye başladı ve durumu fırsat bilen Uygurlar, Karluklar, Basmiller saldırısı ile II. Kök Türk Devleti 744 yılında yıkıldı.