Country türkçesi ne demektir?

İçindekiler:

  1. Country türkçesi ne demektir?
  2. Age ne demek kitap?
  3. Kaynak gösteriminde Age nedir?
  4. AGE ne demek edebiyat?
  5. AGE testi nedir?
  6. Hangisi kaynak gösteriminde dikkat edilmesi gereken hususlardandır?

Country türkçesi ne demektir?

Türkçe karşılığı olarak Country kelimesi, 'ulus ve ülke' şeklinde genel anlamı ile beraber değerlendirilmektedir. Aynı zamanda buna benzer farklı anlamlar üzerinden de ele alınan bir kelime olduğunu söylemek mümkün.

Age ne demek kitap?

a.g.e.: Yazıya dökülen belgelerde kullanılan dipnotta belirtilen eserin tekrarlanması halinde a.g.e. adı geçen eser anlamında kısaltılarak yazılır.

Kaynak gösteriminde Age nedir?

3.Dipnotta ikinci kez geçen kaynak için, araya başka kaynaklar girmişse, yazarın adı ve soyadından sonra “age, agm, agt” gibi kısaltmalar kullanılır. Sayfa bilgilerinden başka bilgilere yer verilmez. (Örnek: Şaban Sağlık, age, s.134).

AGE ne demek edebiyat?

a.g.e.: Yazıya dökülen belgelerde kullanılan dipnotta belirtilen eserin tekrarlanması halinde a.g.e. adı geçen eser anlamında kısaltılarak yazılır.

AGE testi nedir?

Çünkü AGE düzeyleri ölçümü ile hem dışarıdan alınıp absorbe edilen glikasyon ürünleri hem de endojen olarak glikasyona uğrayan tüm protein ve nükleik asitlerin glikasyon ürünleri tespit edilir. Ayrıca AGE testi, glukozla birlikte fruktoz ve galaktoz ile oluşan glikasyon ürünlerini de ortaya koyar.

Hangisi kaynak gösteriminde dikkat edilmesi gereken hususlardandır?

Alıntılamada dikkat edilmesi gereken hususlardan biride; aynı kaynaktan ya da farklı kaynaklardan yapılan alıntılar peş peşe sunulmamalı, yalnız alıntılara veya aktarmalara dayanan uzun bölümlerden kaçınılmalı, alıntılar arasındaki geçişler araştırmacı tarafından kendi sözcükleriyle, cümleleriyle devamettirilmelidir.