Agile ne demekdir?

İçindekiler:

  1. Agile ne demekdir?
  2. Agile olmak ne demek?
  3. Agile çalışma prensibi nedir?
  4. Agile ne demek nasıl okunur?
  5. Agile Scrum proje yönetimi Nedir?
  6. Çevik metodoloji nedir?
  7. Agile proje yönetimi ne demek?
  8. Yazılım mimarisinde Çevik Agile yazılım geliştirme nedir?
  9. Scrum Metodoloji Nedir?
  10. Çevik Ofis nedir?

Agile ne demekdir?

Agile (çevik) yöntem, yazılım geliştirmede kullanılan proje yönetimine özel bir yaklaşımdır. Bu yöntem ekiplerin yazılım geliştirme süreçlerinin öngörülemezliğine cevap vermesine yardımcı olur. Genellikle sprint olarak bilinen artımlı, yinelemeli iş dizilerini kullanır.

Agile olmak ne demek?

Agile, belirsiz bir ortamda dahi başarılı olabilmek için değişime karşılık verebilme ve geliştirme yapabilme esnekliği, kapasitesi ve yeteneğidir. Agile, Değişime hızlı karşılık verebilmeyi. Kendi kendisine organize olabilen ve çapraz fonksiyonlu takımlar oluşturabilmeyi.

Agile çalışma prensibi nedir?

Agile, son kullanıcıyı ve beklentisini / ihtiyacını tam olarak anlayıp, onun beklentisine en uygun ürünü / servisi en hızlı şekilde teslim etmek üzerine odaklanarak çalışmak anlamına geliyor.

Agile ne demek nasıl okunur?

Agile (Çeviklik), bir organizasyonun yeni koşullara uyum sağlayabilme ve yeni iş fırsatları yaratmak için yönünü değiştirebilme yeteneğidir.

Agile Scrum proje yönetimi Nedir?

Agile modeli proje yönetimi, yazılım geliştirme sürecinde karşılaşılan problemleri çözmek üzere, tekrarlanan yazılım geliştirme modeli taban alınarak geliştirilmiş, sık aralıklarla parça parça yazılım teslimatını ve değişikliği teşvik eden bir yazılım geliştirme modeli.

Çevik metodoloji nedir?

Çevik Metodoloji , müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için hız ve esnekliğe ihtiyaç duyanlar için ideal olan ve her zaman performansı iyileştirmeye odaklanan bir proje yönetimi yöntemidir.

Agile proje yönetimi ne demek?

Atik ya da çevik proje yönetimi (Agile), basit prensiplere dayanan proje yönetim metodolojilerinin genel adıdır. ... Proje ekibi, düzenli aralıklarla nasıl daha etkili ve verimli olabileceğinin üzerinde düşünür, davranışlarını buna göre ayarlar ve düzenler.

Yazılım mimarisinde Çevik Agile yazılım geliştirme nedir?

Çevik yazılım geliştirme; yinelemeli (iterational) olarak yazılım geliştirme sürecinin aktivitelerinin uygulanması ve tedrici (incremental) olarak yazılım ürününün doğru bir şekilde, değişime açık, Agile(Çevik) Birliği'nin oluşturduğu değerler ışığında prensiplerini uygulayarak geliştirilmesidir.

Scrum Metodoloji Nedir?

Scrum (engl. "itişip kakışma“), yazılım Mühendisliği'nde bir uygulama geliştirme yöntemidir. ... Birçok modern yazılım projesinin oldukça karmaşık olduğu ve en baştan tümünü planlamanın zor olacağı şeklindeki bir varsayımdan hareket eder. Bu karmaşıklığı üç ilke ile azaltmaya çalışır.

Çevik Ofis nedir?

Şirket, dönüşümü yönetmek ve farklı birimlere de destek olmak için bünyesinde 'Çevik Ofis' kurdu. Bu yapıyla bilişim teknolojileri haricinde denetim, insan kaynakları gibi farklı birimlere ihtiyaçları doğrultusunda destek veriliyor.