Ingilizcede Graduate ne demektir?

İçindekiler:

  1. Ingilizcede Graduate ne demektir?
  2. Graduate vs undergraduate nedir?
  3. Graduate nasıl kullanılır?
  4. Yüksek lisans ingilizce nasıl yazılır?
  5. PHD Graduation ne demek?
  6. Yüksek lisans nasil yazilir?
  7. Amerikada College ne demek?

Ingilizcede Graduate ne demektir?

(üniversite/kolej/okul) mezunu, diplomalı. a university/high school graduate. ... mezun etmek/olmak, diploma vermek/almak.

Graduate vs undergraduate nedir?

'Undergraduate' öğrencileri liseyi bitirdikten sonra Amerika'da iki yıllık veya 4 yıllık üniversiteye kayıt olan öğrencilere denir. 'Graduate' öğrencileri ise üniversiteden mezun olmuş öğrencilerin Master veya Doktora programlarına kayıt olmalarına denir.

Graduate nasıl kullanılır?

graduate Türkçesi: mezun olmak graduate anlamı, Türkçesi: mezun olmak, Cümlede kullanımı: I graduated from Yale University. I graduated from Yale University. Yale Üniversitesinden mezun oldum. I graduated from Yale University.

Yüksek lisans ingilizce nasıl yazılır?

Yüksek lisans (İngilizcesi master), bir lisans (fakülte) öğretimine dayalı eğitim-öğretim ve araştırmanın sonuçlarını ortaya koymayı amaçlayan bir yükseköğretimdir. Yüksek lisans eğitimi, kişinin eğitim aldığı branşta uzmanlaşması ve bu durumu bilimsel bir makaleyle (tez) ispat etmesiyle tamamlanır.

PHD Graduation ne demek?

Phd akademik eğitimin son aşaması olarak bilinmektedir. Günümüzde yaygın olarak karşımıza çıkan eğitimlerden birisi de Phd doktora programıdır. Akademik eğitimlerde başarılı olan kişiler için yüksek lisans ve devamında Phd, diğer adı ile doktora programına katılmaya hak kazanmaktadırlar.

Yüksek lisans nasil yazilir?

Bu kelimenin doğru kullanımı lisansüstü şeklinde olmalıdır. Yani birleşik yazılmalıdır.

Amerikada College ne demek?

Bizim sıkça kullandığımız kalıbın aksine; Amerika'da kolej, bir lise ya da ortaöğretim okulunu değil, üniversite gibi lisans eğitimi veren bir eğitim kurumunu ifade eder. ... Lisansüstü eğitim genellikle üniversiteler tarafından verilmekle birlikte, kolejler de belli konularda yüksek lisans eğitimi sunar.