Üniversitede okurken nerelerden burs alabilirim?

İçindekiler:

  1. Üniversitede okurken nerelerden burs alabilirim?
  2. Burs çıktığını nasıl anlarız?
  3. Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
  4. Burs ne zaman verilecek?
  5. Burs çıkmayan öğrenciler ne yapmalı?
  6. Sigorta girişi bursu etkiler mi?
  7. Kredi çıkana burs çıkar mı?
  8. Kardeşler burs alabilir mi?
  9. Bir evden iki kişi burs alabilir mi?
  10. Öğrenim kredisi alan burs alabilir mi?
  11. Kyk bursunun yanında başka burs alabilir mi?
  12. Daha önce burs alan kredi alabilir mi?
  13. Kyk kredi alan biri tekrar başvurabilir mi?
  14. Ikinci üniversitede yurt çıkar mı?
  15. Başka bir üniversiteye geçince burs kesilir mi?
  16. Kyk kredi kaç ay veriliyor?

Üniversitede okurken nerelerden burs alabilirim?

Üniversite Öğrencileri Toplanın! Burs Veren Kurumların Sıralı Tam Listesi

  • Toplum Gönüllüleri Vakfı ...
  • Türk Eğitim Vakfı ...
  • Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği. ...
  • Alarko Eğitim ve Kültür Vakfı ...
  • Sabancı Vakfı ...
  • Sütaş ...
  • Nef Vakfı ...
  • Vehbi Koç Vakfı

Burs çıktığını nasıl anlarız?

KYK'den burs aldıysan eğer internet sitesinde TC. kimlik numaranla sonucu sorgulattığında çıkan sayfada "Burs Alabilirsiniz" yazacaktır. KYK'den kredi aldıysan sonucu sorgulattığında çıkan sayfada "Öğrenim Kredisi Alabilirsiniz" yazacaktır. Öğrenim kredisi yazıyor eğer geri ödemeli ise. ... Yüksek öğrenim gören T.C.

Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KYK burs başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz resmi bir bilgi yer almıyor. Ancak geçtiğimiz yıl 24 Ekim'de sona eren başvuruların ardından sonuçları 16 Kasım tarihinde açıklanmıştı.

Burs ne zaman verilecek?

KYK burs ve kredi ödemeleri genel olarak her ayın 6. ve 10. günleri arasında yapılıyor. TC Kimlik numarasının sonu "0" olanlar 6 Aralık, "2" olanlar 7 Aralık, "4" olanlar 8 Aralık, "6" olanlar 9 Aralık, "8" olanlar 10 Aralık'ta ödemelerini alabilecek.

Burs çıkmayan öğrenciler ne yapmalı?

Üniversite okuyup da kendisine burs çıkmayan maddi durumu kötü olan öğrenciler bulundukları ilçenin kaymakamlıklarına başvurarak yardım da talep edebilirler. Başvuru ile birlikte maddi durumunuzun kötü olduğunu ispatlayan belgeleri de mutlaka başvuru dilekçesine eklemelisiniz.

Sigorta girişi bursu etkiler mi?

Çalışan öğrencinin KYK bursu kesilmez. KYK kredi sigortalı ise girince kesilir mi diye sorarsanız aynı koşullar kredi için de geçerlidir. ... Üniversite öğrencilerinin aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışması veya bir gelire sahip olması KYK bursu veya kredisi almasına engel değildir.

Kredi çıkana burs çıkar mı?

Yeniden Başvursam Kredi/Burs Çıkar mı? Bir kez Kredi veya Burs alan ve bunu iptal ettiren öğrenciler daha sonra Aynı Okul veya Farklı Okulda eğitim gördükleri süreçte başvuru yapmış olsalar dahi Burs veya Kredi alamazlar. Burs veya Kredisi iptal ettirene bir daha Burs veya Kredi çıkmaz.

Kardeşler burs alabilir mi?

İKİ KARDEŞ AYNI ANDA BURS ALAMIYOR Kardeşler aynı anda aynı burs türünden yararlanamazlar. Ancak kardeşlerden biri ortaöğrenim bursu alırken, diğer kardeş yükseköğrenim bursundan yararlanabilir.

Bir evden iki kişi burs alabilir mi?

Aynı Aileden İki Kişi Burs Alabilir Mi? Aynı aileden iki kardeş bursluk sınavına başvuruda bulunabilir ve şartlara uyum sağlamış olduğu taktirde ve sınavda başarılı olmuş olduğu taktirde burs almaya hak kazanabilirler.

Öğrenim kredisi alan burs alabilir mi?

7. Hem burs hem de kredi aynı anda alınabilir mi? Kurumumuz tarafından burs alan öğrenciye kredi; kredi alan öğrenciye ise burs verilmemektedir.

Kyk bursunun yanında başka burs alabilir mi?

KYK Bursu veya Kredisi almak için aranan şartlarda başka bir özel kurumdan veya vakıftan burs almamak yoktur. Yani özel burs almak KYK burs veya kredisini engellemez. Fakat bir başka devlet kurumundan burs almak (VGM, TÜBİTAK gibi) KYK bursu almanıza engel olabilir.

Daha önce burs alan kredi alabilir mi?

Burs Yönetmeliğine göre burs almaktan vazgeçen öğrencilerin bursu vazgeçtiği tarih itibariyle kesilmekte ve almakta oldukları öğrenim türünde bir daha tekrar burs verilmemektedir. Ancak bu öğrenciler lisansüstü öğrenimine başlamaları halinde tekrar burs/kredi müracaatında bulunabilmektedir.

Kyk kredi alan biri tekrar başvurabilir mi?

KYK Kredisi alıyorum. Tekrar başvursam burs alma ihtimalim var ? Hayır. Ancak kredi aldıktan sonra KYK öncelikli öğrenci durumuna düşerseniz, KYK'ya başvurmanız halinde krediniz bursa dönüşür.

Ikinci üniversitede yurt çıkar mı?

Daha önce lisans eğitiminde yurtta kalan öğrenci ikinci lisans eğitimine başladığında yurt başvurusu yapabilir mi ve fazladan ücret öder mi? Öğrencinin yurt başvuru hakkı bulunmaktadır. İkinci lisans eğitiminin normal öğrenim süresi kadar barınma hakkı mevcut olup fazladan herhangi bir ücret ödememektedir.

Başka bir üniversiteye geçince burs kesilir mi?

Yatay geçiş yaparak başka üniversiteye yerleşen öğrencilerin burs ve kredileri kesilmiyor. Daha önce, dilekçe ile müracaat ederek burs/kredi nakilleri yapılıyordu. Yeni dönemle birlikte nakil işlemleri internet üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Kyk kredi kaç ay veriliyor?

KYK kredi alan öğrencilere mezun olduktan sonra iki yıl süre vermektedir. İki yılın dolmasının ardından öğrenciler aldıkları krediyi taksitler halinde ödeyebilir.