Ani kalkışlarda göz kararması neden olur?

İçindekiler:

  1. Ani kalkışlarda göz kararması neden olur?
  2. Aniden kalkınca baş neden döner?
  3. Yüzün Esmerleşmesi neden olur?
  4. Göz kararması hangi hastalığın belirtisi?

Ani kalkışlarda göz kararması neden olur?

Ayağa kalkarken yaşanan göz kararması probleminin en yaygın sebebi kan basıncının ani olarak değişmesidir. Bu durum oturur pozisyondayken ayağa kalkıldığında kan basıncının aniden düşmesi olarak tanımlanır. Tıp literatüründe ise postüral hipotansiyon olarak adlandırılır.

Aniden kalkınca baş neden döner?

Oturur ya da eğilir pozisyondan aniden yukarı kalktığımızda zaman zaman göz kararması, baş dönmesi ve baş ağrısı yaşarız. Bunun temel sebebi, kan basımcının hareketlerimize bağlı olarak kendini dengelemek için değişmesidir. Bazı kişilerin tansiyonları düzenli olarak normalden daha düşüktür.

Yüzün Esmerleşmesi neden olur?

Sürekli sürtünme, yanlış epilasyon uygulamaları, güneşe maruz kalma ve kozmetik kullanımı cilt kararması yaratabilir. Sürekli sıcak sir uygulaması, aşırı dar giyinme, lazer uygulamaları, sürekli sentetik kıyafet ve ped kullanımı da kararmayı artırır. Ayrıca yaşa bağlı olarak da kararmalar artabilir.

Göz kararması hangi hastalığın belirtisi?

Gün içinde çok fazla karşılaşılan göz kararma sorunu genellikle tansiyon düşüklüğünden kaynaklanmaktadır. Uzun süre hareketsiz kalmak göz içinde bulunan kılcal damarlardan kan dolaşımının azalmasına neden olmaktadır ve aniden hareket edince de göz kararması ve boş dönmesi yaşanmaktadır.