Nadas hangi ayda yapılır?

İçindekiler:

  1. Nadas hangi ayda yapılır?
  2. Tarla ne zaman nadas edilir?
  3. Ikileme üçleme nedir?
  4. Tarımda ikileme nedir?
  5. Tarla sürümü kaç cm olacak?

Nadas hangi ayda yapılır?

Nadas için toprak işleme mart veya nisan ayında başlar, ekim ayına kadar sürer. Hasattan sonra gölge tavının oluşmadığı bu alanlarda anız bozma uygulanmaz. Kurak yörelerde uygulanır. İlkbaharda tarla 2/3 otlandıktan sonra ilk işleme pulluk ile yapılır.

Tarla ne zaman nadas edilir?

Kara nadas Nadas için toprak işleme mart veya nisan ayında başlar, ekim ayına kadar sürer. Hasattan sonra gölge tavının oluşmadığı bu alanlarda anız bozma uygulanmaz. Kurak yörelerde uygulanır. İlkbaharda tarla 2/3 otlandıktan sonra ilk işleme pulluk ile yapılır.

Ikileme üçleme nedir?

İKİLEME ETKİSİYLE ÜÇLEME başlığı altında şöyle diyor: “İkileme olayı Türkçede o kadar yaygın o kadar etkili olmuştur ki bu yolla üçlemeye de gidilmiştir.” “Aynı kökten veya gövdeden kurulan bir ikilemeyle aynı kökün veya gövdenin eylem biçiminin, birlikte kullanılmasına üçleme denir.” Daha sonra on iki örnek veriyor.

Tarımda ikileme nedir?

Nadas, yıllık yağış miktar ve dağılımının her yıl ekonomik ürün almaya elverişli olmadığı bölgelerde toprakta su biriktirmek amacıyla tarlanın bir yıl boş bırakılmasıdır. ... İkileme, bahar aylarında alınan yağışlar bitip, tarla tava geldiğinde yapılır. İlimizde bu tarih genellikle mayıs ayı sonuna denk gelir.

Tarla sürümü kaç cm olacak?

İyi bir çimlenme ve çıkış için toprak ısısı en az 8-10°C olmalıdır. Bölgemizde ekim için Nisan ayı uygundur. Ekimde sıra arası 70 cm, sıra üzeri 35 cm olmalıdır.