Hemanjiyom hastalığı nedir?

İçindekiler:

  1. Hemanjiyom hastalığı nedir?
  2. Bebeklerde hemanjiom nedir?
  3. Bebeklerde leylek ısırığı neden olur?
  4. Bebeklerde leylek ısırığı ne zaman geçer?

Hemanjiyom hastalığı nedir?

Hemanjiyom, kan damarlarının yoğun bir şekilde bir araya gelmesinden oluşur. Hemanjiomlar en sık ciltte görülür ve bir cilt hemanjiyomu, kan damarı yumağı şeklinde parlak kırmızı bir nodül olarak görülen bir doğum lekesidir. Ciltte hemanjiom en sık yüz, kafa derisi, göğüs veya sırtta görülür.

Bebeklerde hemanjiom nedir?

Hemanjiom | Çocukluk çağının sık görülen iyi huylu tümörleridir. Nedeni bilinmemektedir. Kız çocuklarında ve prematürelerde daha sık görülür. Bebeklerin alnında “melek öpücüğü”, ense kökünde “leylek ısırığı” adlarını alan bu doğumsal lekeler zamanla solarlar.

Bebeklerde leylek ısırığı neden olur?

Bazı kültürlerde ensede gözlendiğinde leylek ısırığı, yüzde gözlendiğinde ise melek öpücüğü olarak adlandırılır. Deri altındaki küçük kan damarlarının kümelenmelerinden ya da genişlemesinden kaynaklanır.

Bebeklerde leylek ısırığı ne zaman geçer?

Bu lekelerden en sık rastlanan halk arasında “leylek ısırığı” olarak bilinen lekedir. Genelde göz kapakları, iki kaşın arası ve ensede olur. Kabarık olmayan bu lekeler, ince kan damarlarının genişlemesi ile oluşmaktadır. Sağlığı tehdit etmediği gibi çoğunlukla 6 ay- 1 yıl içerisinde kaybolmaktadır.