İçindekiler:
- E-Devlet'ten soy ağacını nasıl öğrenebilirim?
- Soyuma nasıl bakarım?
- E devlet soy ağacı hangi tarihe kadar?
- E devlet soy ağacı kaç yılına kadar?
- Soybağı nasıl öğrenebilirim?
- Sülale nasıl bulunur?
E-Devlet'ten soy ağacını nasıl öğrenebilirim?
e-
Devlet soy ağacı sorgulaması için https://www.turkiye.gov.tr/nvi-alt-ust-
soy-bilgisi-sorgulama linkine tıklayınız.
Soyuma nasıl bakarım?
Öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/nvi-alt-ust-soy-bilgisi-sorgulama adresine tıklayın. Linke tıkladıktan sonra e-devlet girişiniz yok ise sisiz kimlik doğrulama sayfasına yönlendirecek. Kimliğimi doğrula seçeneğine tıklayın. Eğer e-devlet şifreniz yoksa PTT şubelerinden alabilirsiniz.
E devlet soy ağacı hangi tarihe kadar?
AİLE SOYBAĞI 1800'LÜ YILLARA KADAR ÖĞRENİLEBİLİR MERNİS'te tutulan bilgiler, Osmanlı Dönemi'nde 1904 yılında yapılan genel nüfus sayımı ile elde edilen bilgilere dayandığı için 1800'lü yıllara kadar doğmuş olan kişilerin kaydına erişilebilme imkanı sağlıyor.
E devlet soy ağacı kaç yılına kadar?
AİLE SOYBAĞI 1800'LÜ YILLARA KADAR ÖĞRENİLEBİLECEK Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Merkezî Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) Projesi kapsamında elektronik ortamda tutulan nüfus kütükleri sayesinde üst soya dair bilgiler kolayca edinilebiliyor.
Soybağı nasıl öğrenebilirim?
Vatandaşlar kullanıcı adı ve şifreleriyle E Devlete giriş yaptıktan sonra Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü altyapısı üzerinden alt-üst soy bilgisi sorgulama hizmetini kullanabiliyor. Sisteme giren vatandaşlar “belge oluştur” diyerek geçmiş yıllara ait soy ağaçlarını görebiliyor.
Sülale nasıl bulunur?
Soyunu araştırmak isteyen kişi ilk önce nüfus ve vatandaşlık hizmetleri genel müdürlüğünün alt-üst soy sorgulama sistemine müracaat ederek dedeleriyle ilgili ilk bilgilere ulaşabilir. Bazı nüfus müdürlüklerindeki kayıtlar 1800'lere kadar inmektedir.