Apranax fort kaç saatte bir içilir?

İçindekiler:

  1. Apranax fort kaç saatte bir içilir?
  2. Apranax kac saat sonra etki eder?
  3. Apranax ağrı kesici diş ağrısını keser mi?
  4. Apranax aç karnına içilir mi?
  5. 6 saat arayla ağrı kesici içilir mi?

Apranax fort kaç saatte bir içilir?

tek tablet (550 mg) veya 6-8 saatte bir 275 mg ile devam edilir. Başlangıç günlük toplam dozu 1375 mg'ı ve daha sonra ise 2 tableti (1100 mg'ı) aşmamalıdır.

Apranax kac saat sonra etki eder?

Absorpsiyon hızı da (zaten) oldukça hızlıdır, öyle ki 5. dakikada ağrı kesici etkisi başlar ve 15-20 dakika arasında ağrı kontrol altına alınmış olur. Üstelik Apranax etken maddesi olan Naproksen Sodyum, Kan-Beyin bariyerini aşamaz.

Apranax ağrı kesici diş ağrısını keser mi?

*Ağrı kesici içmek iltihaplı dişin ağrısını geçirmeye yardımcı olabilir. Ağrı kesicileri kesinlikle aşırıya kaçmadan, prospektüsünde yazdığı şekilde kullanmak gerekir. Apranax, cataflam, majezik, arveles gibi ağrı kesiciler olabilir ama çoğu zaman ağrı kesici pek fayda etmez.

Apranax aç karnına içilir mi?

Ağrı kesiciler, mutlaka tok karnına ve bol su ile alınmalı, asla aç karnına alınmamalıdır. Midede ülser veya gastriti olan hastalar, ağrı kesici almak zorunda ise, tok karnına ve beraberinde mide koruyucu hap veya şurup ile beraber almalıdır.

6 saat arayla ağrı kesici içilir mi?

4-6 saat arayla günde 1-2 tablet içebilirsiniz. 8 tabletten fazla kesinlikle kullanmayın. Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayın. Ağrı-ateş şikâyetleriniz 1 haftadan uzun sürer ya da etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğunu düşünürseniz doktorun bilgisi dışında aldığınız dozu değiştirmeyin.