Noktalama işaretlerini ilk kez kullanan ilk Türk gazeteci kimdir?

İçindekiler:

  1. Noktalama işaretlerini ilk kez kullanan ilk Türk gazeteci kimdir?
  2. Noktalama işaretleri ilk hangi dönemde kullanıldı?
  3. Arapçada noktalama işaretleri ne zaman kullanılmaya başlandı?
  4. Alıntı yapılırken hangi noktalama işareti kullanılır?
  5. Diyalog mu Diyalog mu?

Noktalama işaretlerini ilk kez kullanan ilk Türk gazeteci kimdir?

sorunun cevabı "Şinasi" dır.

Noktalama işaretleri ilk hangi dönemde kullanıldı?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, yazının icadından bu yana noktalama işaretleri kullanılıyordu. Yalnız, günümüzdeki amaçlarla ve nedenlerle değildi. Metin üzerinde, harflerden farklı olarak kullanılan noktalama işaretleri ilk kez MÖ 310 – 230 yılları arasında yaşayan ARISTARKHOS tarafından kullanılmıştır.

Arapçada noktalama işaretleri ne zaman kullanılmaya başlandı?

129/746) de bu işi Basra'da başlatarak devam ettirmişlerdir. Bu hususta ilk telkinlerin Hz. Ali (ö. 40/661) tarafından yapıldığı da nakledilmektedir. Böylece Kur'ân'ın harekelenmesine başlanılmış ve ilk defa i'râb alâmeti (hareke) olarak “nokta” kullanılmıştır.

Alıntı yapılırken hangi noktalama işareti kullanılır?

Cevap: Tırnak işareti kullanılır. " " ile gösterilir. Alıntı cümle demek, metni anlatan kişinin bir başkasından ya da başka bir kaynaktan duyduğu şeyleri yazması sonucunda ortaya çıkan cümledir. Bir cümlenin alıntı olduğunu yazarın söylemesi ve bu cümlenin başına ve sonuna tırnak işareti koyması ile anlayabiliriz.

Diyalog mu Diyalog mu?

Diyalog kelimesi karşılıklı konuşma, oyun, roman, hikâye vb. eserlerde iki veya daha çok kimsenin konuşması, konuşmaya dayanılarak yazılmış eser, anlaşma, uyum sağlama veya bu yolda çalışma anlamına gelir. Bu kelime genellikle dialog,diolog şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı diyalog şeklinde olmalıdır.