Kutadgu Bilig ölçüsü nedir?

İçindekiler:

  1. Kutadgu Bilig ölçüsü nedir?
  2. Kutadgu Bilig hangi edebiyat?
  3. Yusuf Has Hacip kimdir vikipedi?
  4. Kutadgu Bilig şu an nerede?
  5. Kutadgu Bilig elimizde kaç nüshası var?

Kutadgu Bilig ölçüsü nedir?

KUTADGU BİLİG ÖZELLİKLERİ: Kutadgu Bilig "mutluluk veren bilgi", "hükümet olma bilgisi" gibi anlamlara gelir. Didaktik bir eserdir. Mesnevi şeklinde ve aruz vezniyle 6645 beyit olarak yazılmıştır. Eserde 173 de dörtlük vardır.

Kutadgu Bilig hangi edebiyat?

Kutadgu Bilig, Türkçenin en temel ve Türk dili araştırmalarının en önemli kaynak eserlerindendir. İslâmî Türk edebiyatının adı bilinen ilk şair ve düşünürü Balasagun'lu Yusuf Has Hacib tarafından yazılmıştır.

Yusuf Has Hacip kimdir vikipedi?

Yusuf Has Hacib, Türk dili ve edebiyatı için temel bir eser olan Kutadgu Bilig (Kutlu kılan bilgi) kitabının yazarıdır. Kutadgu Bilig 6645 beyitlik bir eserdir. ... Yusuf Has Hacib, Türk edebiyatındaki ilk siyasetnameyi yazmıştır. Türk edebiyatında ilk nazım şeklini de o kullanmıştır.

Kutadgu Bilig şu an nerede?

Türk dilinin şaheserlerinden Yusuf Has Hacib'in meşhur eseri ''Kutadgu Bilig''in, 1896'da Mısır'da bulunan tarihi nüshası, Kahire'de sergileniyor.

Kutadgu Bilig elimizde kaç nüshası var?

Karahanlı Türkçesi 11 ve 12. yüzyıllarda Türkler arasında ortak yazı dili olarak kullanılmıştır. Bu dille yazılmış eser- lerden az bir kısmı günümüze ulaşabilmiştir. Bu birkaç eserden biri de Kutadgu Bilig'dir. Farklı tarih ve yerlerde istinsah edilmiş üç nüshası bulunan bu eserin orijinal nüshası elimize ulaşmamıştır.