Tarihi eser satmak suç mu?

İçindekiler:

  1. Tarihi eser satmak suç mu?
  2. Tarihi eser kaçakçılığı suçu kaç yıl?
  3. 2863 sayılı kanun cezası nedir?
  4. Define arama cezası ne kadardır?
  5. Define ararken yakalanmak cezasi nedir?
  6. Mağara nedir ve nasıl oluşur?
  7. Kiliselerde define olur mu?
  8. Kaya mezarları nasıl bulunur?

Tarihi eser satmak suç mu?

Yasal sürelerde ilgili makamlara bildirilmeyen tarihi eserleri satışa sunan, satan, veren, satın alan, kabul eden kişi iki yıldan beş yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar para cezası ile cezalandırılır.

Tarihi eser kaçakçılığı suçu kaç yıl?

Son Makale Listesi. Tarihi eser kaçakçılığı, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na göre işlem görmektedir. Tarihi eserlerin, kanuna aykırı şekilde yurt dışına çıkarılmasıyla gerçekleşen fiilde, 5 yıl ile 12 yıla kadar hapis cezası ve 5 bin güne kadar adli para cezası verilmektedir.

2863 sayılı kanun cezası nedir?

Anayasa Mahkemesi gün, 2011/18 E. ve 2012/53 K. sayılı kararıyla; 2863 sayılı Kanun m.

Define arama cezası ne kadardır?

2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa göre izinsiz define arama suçunun cezası belirtilmiştir. İzinsiz araştırma, kazı ve sondaj yapanlar, Kültür varlıkları bulmak amacıyla, izinsiz olarak kazı veya sondaj yapan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.

Define ararken yakalanmak cezasi nedir?

Eğer korunma altına alınmış olan yerlerde yapmıyorsanız define arama cezası 1/3 oranına iner. İzinsiz define arama suçu işlediyseniz cezanızda 3 ay ile 2 yıl arasında değişir. Eğer bu arama sonucunda çıkardığınız emanetleri yurt dışına satarsanız o zamanda ceza 2 kat daha artacaktır.

Mağara nedir ve nasıl oluşur?

Bir mağaranın oluşabilmesi için temel koşul içinde suların hareket edebileceği bir çatlak ya da yarık sisteminin bulunmasıdır. ... Sudan havaya CO2 transferi sırasında tavanda kireç çökelmesi sarkıtları, yere damlayan sular ise dikitleri oluşturur. Sarkıt ve dikitlerin birleşmesi ise sütunları oluşturur.

Kiliselerde define olur mu?

varsa nerelerde olur sorusunun cevabının bir kısmını veriyor. her kilisede define olmaz. kiliselerin bir çoğu yıkılmış durumda ve maalesef bir çoğu define var diye tahrip edilmiş. ne yazık ki bilinçsizce ve kaçak yapılan kazılar sonucu bu tür yapıların büyük bir kısmı tahrip edilmiş durumdalar. kiliselere ait saklanmış ...

Kaya mezarları nasıl bulunur?

Kaya mezarların girişi genelde güney doğu tarafındadır, Giriş her ne kadar güney doğu desekte kaya yapısının imkan verdiği şekilde yapılanlarda vardır. Eğer kayanın üzerinde sunak, kutsama oyması gibi işaret varsa bu oymanın ne tarafa doğru akıntı yaptığına dikkat ederiz.