Tüketici Hakem Heyeti ne kadarlık davalara bakar?

İçindekiler:

  1. Tüketici Hakem Heyeti ne kadarlık davalara bakar?
  2. Tüketici mahkemesi kararına itiraz edilebilir mı?
  3. Tüketici Mahkemesinin tüketici hakem heyeti kararlarına itiraz üzerine verdiği kararlara karşı istinaf yoluna başvurabilir mi?
  4. Tüketici Hakları Şikayet hangi konulara bakar?
  5. 6502 sayılı kanun nedir?
  6. Tüketici Hakem Heyetine hangi konularda başvurulur?
  7. Alo 175 Tüketici Danışma Hattı hangi sorunlarımızın çözümünde yardımcı olur?

Tüketici Hakem Heyeti ne kadarlık davalara bakar?

Buna göre, tüketici hakem heyetlerine yapılacak başvurularda, büyükşehir statüsünde olan illerde değeri 6 bin 920 liranın altındaki uyuşmazlıklarda ilçe tüketici hakem heyetleri, yine büyükşehir statüsündeki illerde değeri 6 bin 920 lira ile 10 bin 390 lira arasındaki uyuşmazlıklarda il tüketici hakem heyetleri, ...

Tüketici mahkemesi kararına itiraz edilebilir mı?

Taraflar, tüketici hakem heyetinin kararlarına karşı tebliğ tarihinden itibaren on beş gün içinde tüketici hakem heyetinin bulunduğu yerdeki tüketici mahkemesine itiraz edebilir.Tüketici hakem heyeti kararlarına karşı yapılan itiraz üzerine tüketici mahkemesinin vereceği karar kesindir.

Tüketici Mahkemesinin tüketici hakem heyeti kararlarına itiraz üzerine verdiği kararlara karşı istinaf yoluna başvurabilir mi?

Bölge adliye mahkemelerinin açıldığı tarihten sonra yani dan sonra verilen hakem heyeti ya da itiraz hakem heyeti kararları istinaf kanun yoluna tabi olup, inceleme bölge adliye mahkemesince yapılacağından dosyanın ilgili bölge adliye mahkemesine gönderilmek üzere yerel mahkemesine gönderilmesi gerekir.

Tüketici Hakları Şikayet hangi konulara bakar?

Tüketicinin ayıplı bir mal ya da hizmet almak gibi mağdur olduğu durumlarda, firma ile bu sorunu çözemiyorsa başvurabileceği bir heyettir. Tüketici Hakem Heyetlerini kararı nihaidir ve her firma bu kararı uygulamakla yükümlüdür. Bu heyetler Kaymakamlıklara bağlı olarak çalışırlar.

6502 sayılı kanun nedir?

MADDE 1 – (1) Bu Kanunun amacı; kamu yararına uygun olarak tüketicinin sağlık ve güvenliği ile ekonomik çıkarlarını koruyucu, zararlarını tazmin edici, çevresel tehlikelerden korunmasını sağlayıcı, tüketiciyi aydınlatıcı ve bilinçlendirici önlemleri almak, tüketicilerin kendilerini koruyucu girişimlerini özendirmek ve ...

Tüketici Hakem Heyetine hangi konularda başvurulur?

Tüketici işlemleri ile tüketiciye yönelik uygulamalardan doğabilecek uyuşmazlıklara çözüm bulmak amacıyla kurulmuştur. Tüketici, satın aldığı herhangi bir mal ya da hizmet kusurlu ya da ayıplı çıktığında, mağduriyetini gidermek için eğer ilgili firmayla çözüm bulamıyorsa, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurabilir.

Alo 175 Tüketici Danışma Hattı hangi sorunlarımızın çözümünde yardımcı olur?

Tüketici uyuşmazlıklarının çözülmesi amacıyla gelen başvuruları ilgili makamlara yönlendirilmektedir. Alo 175 tüketici danışma adıyla kurulan bu çağrı merkezi; insan sağlığı, can ve mal güvenliği açısından risk taşıyan ürünleri ve firmaları halkın şikayet edebilmesi, sorgulayabilmesi ve bilgi alabilmesi hedeflenmiştir.