Orkideyi beslemek için ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Orkideyi beslemek için ne yapmalı?
  2. Orkide Gübresi NPK nasıl kullanılır?
  3. Orkide Çiçekliyken besin verilir mi?
  4. Orkide besini kaç günde bir verilir?
  5. Orkideye besin ne zaman verilir?

Orkideyi beslemek için ne yapmalı?

Orkide Bakımı Nasıl Olmalıdır?
  1. Güneş - Işık: Orkide fazla güneşi sevmez, çiçekleri hemen bozulur ancak hiç güneş almayan ve loş yerde bulunması da iyi değildir. ...
  2. Sıcaklık: Orkideler tropikal bitkiler olsalar da yaz aylarında aşırı sıcak olan bölgelerimize uygun değildir. ...
  3. Nem: ...
  4. Sulama. ...
  5. Toprak: ...
  6. Gübre: ...
  7. Saksı Seçimi: ...
  8. Budama:
Daha fazla öğe...

Orkide Gübresi NPK nasıl kullanılır?

Kullanım Şekli Yapraktan ve sulama suyu ile doğrudan saksı toprağına vererek kullanabilirsiniz. Saksı altına yerleştirilen tabaktan da verebilirsiniz. 1 kapak 1 litre temiz suyla karıştırılır ve uygulama yapılır. İki haftada bir uygulama bitkilerin genel beslenme ihtiyaçlarını karşılayacaktır.

Orkide Çiçekliyken besin verilir mi?

Orkide Besini: Orkide besini konusunda biraz sıkıntı yaşadım. Sebebi de, çiçekliyken orkide besini verilmiyormuş. ... O yüzden ben de besini korkarak veriyorum, belki biraz eksik besin vermiş olabilirim. Çiçeksiz olduğu zamanda ayda 1 kere verilmesi tavsiye ediliyor.

Orkide besini kaç günde bir verilir?

Tropikal Bitki Besini "Orkideler İçin Özel” katılır. Bitkiler bu karışım ile 10 günde bir toprak doyuncaya kadar sulanır.

Orkideye besin ne zaman verilir?

Hazırlamış olduğunuz orkide besin desteği karışımını sulama suyunuzla birlikte uygulayınız. Orkideler besin desteğini bitkinizin özelliğine uygun olarak ihtiyaç duyduğu su miktarı ve sulama sıklığına göre uygulayınız. Bitkilerinize besin desteği uygulamasını sabah veya akşam saatlerinde yapınız.