Tıpta komplikasyon ne demek?

İçindekiler:

  1. Tıpta komplikasyon ne demek?
  2. Komplikasyon nedir kısaca tanımı?
  3. Komplikasyon nedir hukuk?
  4. Komplikasyon hangi dil?
  5. Malpractice kavramı nedir?
  6. Malpraktis ve komplikasyon nedir?
  7. Tıpta konsolide etmek ne demek?
  8. Komplikasyon veya kabul edilebilir risk nedir?
  9. Hangi durumlarda malpraktis oluşur?
  10. Hangi durumlarda malpraktis oluşabilir?
  11. Malpraktis ne demektir ve hangi durumlarda malpraktis oluşabilir?
  12. Komplike biri ne demek?

Tıpta komplikasyon ne demek?

Tıbbi anlamda 'komplikasyon' terimi, bir rahatsızlığın, hastalığın veya tıbbi tedavi işleminin ön görülebilen istenmeyen etkileridir.

Komplikasyon nedir kısaca tanımı?

Komplikasyon, bir hastalık varken yeni bir hastalığın veya sorunun eklenmesi. İlave sorun-hastalık, hastalığın kendisine, yapılan ilaç tedavisine ya da cerrahisine (ameliyat) bağlı gelişmiştir. Yani komplikasyon iatrojenik (insan-doktor) eliyle de olabilir.

Komplikasyon nedir hukuk?

Komplikasyon, hekimin tıbbi müdahaleyi gerçekleştirirken herşeyi doğru yapmasına rağmen yine de istenmeyen bir sonucun meydana gelmesi demektir.

Komplikasyon hangi dil?

Komplikasyon kelimesi Fransızca üzerinden Türkçeye yerleşmiş ve yaygın olarak kullanılan sözcüklerden biridir.

Malpractice kavramı nedir?

Malpraktis sağlık çalışanlarının; uygulamaları sonucu, hastalığın normal seyrinin dışına çıkarak, iyileşmesinin gecikmesinden hastanın ölümüne kadar geniş bir yelpazedeki koşulların tamamını içermekte ve sağlık personelinin ihmal ile standart tıbbi uygulamayı yapmaması, yanlış tedaviyi uygulaması veya hastaya tedaviyi ...

Malpraktis ve komplikasyon nedir?

Komplikasyon ve Malpraktis Ayrımı Malpraktis ise tıbbi standartlara aykırı olarak bilgi-beceri eksikliği veya bir ihmal nedeni ile hastaların sağlığında zarar gelmesi durumudur. Tıbbi ve hukuki tüm yükümlülüklerini yerine getirmiş sağlık çalışanlarının meydana gelen zararlardan sorumlu tutulmaları düşünülmeyecektir.

Tıpta konsolide etmek ne demek?

Konsolidasyon; distal hava yolları ve alveollerde hava yerini sıvı, ödem, kan, hücreler almasıdır.Konsolidasyon gölge koyuluğu şeklindedir.Parankimde artmış yoğunluk, havayollarında düşük yoğunluk( hava bronkogramı) izlenebilir. Konsolide alanda bronkovasküler yapılar görülemez. Volüm kaybı yoktur.

Komplikasyon veya kabul edilebilir risk nedir?

Komplikasyon, cerrahi bir operasyon ya da uygulama esnasında ortaya çıkan, kendi içinde kusursuzca oluşan, öngörülebilse dahi önlemenin mümkün olmadığı, hasar verici sonuç ya da kabul edilebilir risk olarak tanımlanır.

Hangi durumlarda malpraktis oluşur?

Yanlış tedavi şeklindeki tıbbi uygulama hatalarında örnek olarak: hasta vücudunda yabancı madde unutulması, tıbben gerekli olmayan bir müdahalede bulunması, komplikasyonun fark edilmemesi, tetkiklerin gereğince incelenmemesi ve tedavi sürecinde gerekli olduğu halde konsültasyon alınmaması ya da istenmemesi, yanlış ilaç ...

Hangi durumlarda malpraktis oluşabilir?

Basit anlamda “tıbbi müdahalelerde özen yükümlülüğüne aykırılığı” ifade eden malpraktis, genel olarak hekimin tıbbi müdahaleyi uygularken standartları yakalayamaması şeklinde tanımlanabilir. Bu durum, uygulananların aşırıya kaçması ya da olması gerekenden düşük kalması ile oluşabilir.

Malpraktis ne demektir ve hangi durumlarda malpraktis oluşabilir?

Malpraktis, hekim başta olmak üzere sağlık personeli tarafından gerçekleştirilen tıbbi müdahalenin tıbbi standarda aykırı olması nedeniyle hastanın zarara uğramasıdır. Tıbbi standarda aykırılık sağlık personelinin bilgisizliği, deneyimsizliği ya da ilgisizliğinden kaynaklanabilir.

Komplike biri ne demek?

Yapısının ögelerinin veya gerekli işlemlerin sayısının çokluğu, çeşitliliği yüzünden anlaşılması, yapılması güç olan, karışık, karmaşık, çözümlenmesi oldukça güç olan (kişi ya da şey).