Bordo bereli eğitiminde neler var?

İçindekiler:

  1. Bordo bereli eğitiminde neler var?
  2. Bordo bereli eğitimi ne kadar sürer?
  3. Lise Mezunu özel kuvvet olabilir mi?
  4. Özel kuvvetlere nasil girilir 2020?

Bordo bereli eğitiminde neler var?

Bordo bereli olmak için öncelikler komanda kursu görmüş bir askerin 6 ay ekstra komando ihtisas kursu da görmesi gerekmektedir. Bu 3 yıl eğitim süresine yakın balık adam, paraşüt, bomba imha keskin nişancılık, hayatı idame ve çeşitli kuşlardan geçirilerek belirli şartlara karşı fiziksel olarak hazır olmaları sağlanır.

Bordo bereli eğitimi ne kadar sürer?

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) nın Gururu olan Bordo bereliler 3,5 yıl süren insan üstü bir eğitim sonrasında yetişiyor. Subay ve Astsubay olan bu askerlerin tamamı Kara ve Deniz Kuvvetleri komutanlıklarından seçilip, üç ayrı dalda tam 47 ayrı ders görüyorlar.

Lise Mezunu özel kuvvet olabilir mi?

Liseyi bitiren adaylar Türk Silahlı Kuvvetlerinin uzman erbaş alımlarına başvuru yaparak uzman çavuş olarak göreve başlayabileceklerdir. Göreve başlayan uzman çavuşlar bordo bereli olmaya hak kazanacak ve sınavlar çerçevesinde bordo bereli olabilecektir.

Özel kuvvetlere nasil girilir 2020?

Bordo bereli olmak isteyen gençlerin öncelikle TSK 'nın asker alımı ilanlarına başvuru yapması gerekmektedir. Subay- astsubay ve uzman erbaş alımlarına başvuru yapan ve TSK bünyesinde asker olan adaylar , daha sonra ÖKK tarafından açılacak bordo bereli alımları sınavlarına girerek bordo bereli kursuna katılabilir.