Ikindi namazından sonra hangi dualar okunur?

İçindekiler:

  1. Ikindi namazından sonra hangi dualar okunur?
  2. Yatsı namazından sonra tesbihat nasıl yapılır?
  3. Arapça tesbihat nasıl yapılır?
  4. Tesbihat yaparken ne soylenir?
  5. Ikindi namazından sonra neden Amme okunur?
  6. Yatsi namazindan sonra neler okunur?
  7. Nebe suresi hangi vakitte okunur?

Ikindi namazından sonra hangi dualar okunur?

İkindi namazının farzında ilk olarak niyet edilir ve Allahu Ekber diyerek eller bağlanır. Sonra Subhaneke, ardından Fatiha suresi okunur. Daha sonra Kuran'dan Kafirun suresi okunur. Fakat bu sure bilinmiyorsa Kuran'dan bir sure de okunabilir.

Yatsı namazından sonra tesbihat nasıl yapılır?

Subhanallah -33 kere okunur. Elhamdulillah -33 kere okunur. Allahu Ekber- 33 kere okunur. Dua sonunda ' La ilahe illallahu vallah-u ekber, vela havle velakuvvete illa billahüvel aliyyül azim' denir ve dua edilir.

Arapça tesbihat nasıl yapılır?

"Allâhü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm, lâ te'huzühu sinetün velâ nevm, lehu mâ fissemâvâti ve ma fil'ard, men zellezi yeşfeu indehu illâ bi'iznih, ya'lemü mâ beyne eydiyhim vemâ halfehüm, velâ yü-hîtûne bi'şey'in min ilmihî illâ bima şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel'ard, velâ yeûdühû hıfzuhümâ ve hüvel aliyyül ...

Tesbihat yaparken ne soylenir?

NAMAZ SONRASI TESBİH DUASI (TESBİHAT) NASIL YAPILIR? "Allahumme entesselamu ve minkesselam, tebarekte ya zel celali vel ikram."denilir. "Alâ Rasulina salavat" Anlamı: "Peygamberimiz üzerine salavat" (getirin) anlamında söylenir.

Ikindi namazından sonra neden Amme okunur?

NEBE (AMME) SURESİ FAZİLETLERİ Nebe Suresi, Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in hadisi şerifine göre 'ikindi namazından sonra Nebe Suresini okuyan kimsenin Allah (c.c) kıyamet azabını hafifletir. ' Şeklinde buyurmuştur. Bundan dolayı imkanı ve vakti olanların ikindi namazından sonra okumaları önerilmektedir.

Yatsi namazindan sonra neler okunur?

Yatsı namazının ardından okunacak ayet ve dualar; La ilahe illallahu vahdehu la şeriyke leh lehül mülkü ve Lehül hamdü ve hüve ala külli şeyin kadir okumak. La İlahe illa hüvel hayyül gayyumu ve etübü ileyhi tövbete abdin zalimin li nefsihi la yemlikü li nefsihi mevten vela hayaten vela nuşura.

Nebe suresi hangi vakitte okunur?

İkindi namazlarının ardından Amme Suresini okuyan kişinin, Yüce Allah kıyamet günündeki azabını hafifletir. Kim Nebe Suresini devamlı surette ikindi namazının ardından okursa, Allah o kişinin rızkını arttırır, ahiretteki yerini dünyada görmeden ölmez. Amme Suresini gün doğarken okuyan kişi tüm afetlerden korunur.