Felsefe taşı ne işe yarar Harry Potter?

İçindekiler:

  1. Felsefe taşı ne işe yarar Harry Potter?
  2. Harry Potter ve Felsefe Taşı konusu nedir?
  3. Harry Potter filminin konusu nedir kısaca?
  4. Harry Potter Felsefe Taşı ne zaman çekilmeye başlandı?

Felsefe taşı ne işe yarar Harry Potter?

Simyacıların iki büyük hedefinin anahtarı olarak görülmüştür: Maddeyi altına çevirmek ve ölümsüzlüğü bulmak. Bu taşın her dokunduğu maddeyi altına çevirmesinin yanında bu taştan elde edilecek iksirin ölümsüzlüğü sağladığı düşünülür. Ama taş icat edilememiştir.

Harry Potter ve Felsefe Taşı konusu nedir?

Bir gün Harry ve arkadaşları okulda girilmesi yasak olan üçündü koridora giderler. Burada üç başlı bir canavarın koruduğu “Felsefe Taşı” bulunmaktadır. Felsefe Taşı sahibine ölümsüzlük ve üstün güçler vermektedir. Harry'nin anne ve babasını öldüren kötü büyücü Voldemort da Felsefe Taşının peşindedir.

Harry Potter filminin konusu nedir kısaca?

Romanlar, Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'nda eğitim gören genç büyücü Harry Potter ile arkadaşları Hermione Granger ve Ron Weasley'nin yaşamlarını konu alır. ... Şubat 2020 itibarıyla Harry Potter film serisi tüm zamanların en yüksek hasılat yapan üçüncü film serisidir.

Harry Potter Felsefe Taşı ne zaman çekilmeye başlandı?

Harry Potter serisi, J. K. Rowling tarafından yazılan Harry Potter kitaplarının sinema uyarlamasıdır. Yapımcılığı, Warner Bros tarafından üstlenilmiştir. Serinin ilk filmi 2001 çıkışlı Harry Potter ve Felsefe Taşı, son filmi ise 2011'de de vizyona giren Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2 olmuştur.