Teslim şekli CIF nedir?

İçindekiler:

  1. Teslim şekli CIF nedir?
  2. FOB teslim şekli nedir?
  3. FOB belgesi nedir?
  4. EXW teslim şeklini kim tercih eder?
  5. FOB neleri kapsar?
  6. FOB bedeli nedir?

Teslim şekli CIF nedir?

Bu teslim şekli de sadece deniz taşımacılığında kullanılır. CIF (Cost, Insurance and Freight): Navlun ve sigorta masrafları ödenmiş olarak teslim: Bu teslim şeklinin CFR'den farkı mallar varış limanına gelinceye kadar deniz sigortasını yaptırmak ve bedelini ödemek sorumluluğunun da satıcıya ait olmasıdır.

FOB teslim şekli nedir?

FOB kelimesinin açılımı Free on Board şeklindedir. Türkçe'ye küpeştede teslim olarak çevrilebilir. Bu teslim şeklinde, ihracatçının sorumluluğu mallarının geminin küpeştesine teslim edilmesi ile birlikte sona erer. Ürünlerin gemiye yüklenmesine kadar olan tüm sorumluluk ve masraflar ihracatçıya aittir.

FOB belgesi nedir?

FOB (Free On Board – Gemide Masrafsız Teslim) "Gemide Masrafsız" kuralı, satıcının malları belirlenen yükleme limanında, alıcı tarafından seçilen gemide veya bu şekilde teslim edilen malları temin ederek teslim etmesini ifade eder.

EXW teslim şeklini kim tercih eder?

İŞYERİNDE TESLİM / EX WORKS (EXW) "İş yerinde teslim" terimi, satıcının malları, kendi yerinde veya ismen belirlenmiş başkaca bir yerde (fabrika, depo, işyeri gibi) alıcının tasarrufuna bırakarak teslim etmesini ifade eder. EXW, satıcı açısından asgari yükümlülüğü temsil eder.

FOB neleri kapsar?

FOB teslim şekline göre, satıcı, ihracat yükünü yüklemekle, satıcının önceden bildirdiği gemi limanına kadar iç nakliyesini sağlamakla, liman masraflarını da içerecek şekilde, yük gemi güvertesine yüklenene kadar sorumludur. Ayrıca gümrük işlemlerini yapmakla mükelleftir.

FOB bedeli nedir?

Free On Board, FOB, Gemi Bordasında Teslim Şekli Nedir FOB teslim şeklinde, satıcı yani ihracatçı firma, yükü, alıcının yani ithalatçının talep ettiği tarih aralığında ve yine alıcının talep ettiği limanda, gemiye yükleme işlemini de içerecek şekilde teslim eder.