Namaz kıldıran seccade nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Namaz kıldıran seccade nasıl kullanılır?
  2. Akıllı seccade nedir?
  3. Ses dinleyerek namaz kılınır mı?
  4. Seccade sütre sayılır mı?
  5. Seccade nasıl serilir?
  6. Pusulalı seccade kıble nasıl bulunur?
  7. Telefon eşliğinde namaz kılınır mı?
  8. Hoparlör ile ezan okumak caiz mi?
  9. Seccade açık bırakılırsa ne olur?
  10. Postta namaz kılınır mı?
  11. Görüntülü arama ile namaz kılınır mı?
  12. Sadece ihlas ve fatiha ile namaz kılınabilir mi?
  13. Kasetten ezan okumak caiz mi?
  14. Gusül abdesti almadan ezan okunur mu?

Namaz kıldıran seccade nasıl kullanılır?

Seccadenizi yere seriniz, ses aparatını seccade üzerine koyunuz. Vakit namazlarından hangisini kılacaksınız o namazın tuşuna basarak tekbir ile namazınızı kılmaya başlayın. Akıllı seccadenin namaz esnasında söylediği duaları hemen arkasından tekrar ederek hatasız bir şekilde namaz kılın ve kıraatinizi düzeltin.

Akıllı seccade nedir?

Kalem pillerle çalışır. Dilerseniz sadece öğretici mekanizmayı ve aparatlı akıllı pusulanızı cebinize koyarak her yere götürüp çalıştırıp ve namaz kılabilirsiniz. Her yerde yanınızda götürebilirsiniz. Akıllı seccade bir çok yönden fayda sağlar hem kıblenizi kendisi bulur hem namazı kolaylıkla öğrenmenize yardımcı olur.

Ses dinleyerek namaz kılınır mı?

Ezanı dinleyip ezan bittikten sonra namaz kılmak en güzeli ve doğru olanıdır. ... Vakit girdikten sonra ezan okunmadan ya da ezan okunurken kılınan namaz geçerlidir.

Seccade sütre sayılır mı?

Fakihlerin çoğunluğuna göre sırtı namaz kılana dönük olan insan sütre kabul edilir. Hanefî ve Hanbelîler'e göre hayvan da sütre edinilebilir. ... Hatta bu gruptaki bazı âlimler seccadenin de sütre görevi yapacağı kanaatindedir. Mâlikîler'e ve ilk dönem Hanefî fakihlerine göre çizgi çekmek sütre yerine geçmez.

Seccade nasıl serilir?

Seccade olarak üretilmedikleri için yere serilmesinde bir sakınca yoktur. Namaz kılan kimsenin dikkatini dağıtmaması için seccadenin sade olması gerekir. Ancak süslü şekilde alınan seccadeleri ters çevirip kullanmak uygun olur.

Pusulalı seccade kıble nasıl bulunur?

Elinize alın ve yere paralel olarak düz tutun veya düz bir zemine koyun pusula dönmeye başlıyacak ve saniyeler içinde kıblenizi bulacaktır. Pusula çalışıp saniyeler içinde durduğunda üstündeki kırmızı işaretli kısım kıbleyi göstermektedir.

Telefon eşliğinde namaz kılınır mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, cuma namazı da dahil olmak üzere cemaatle kılınan namazlarda, imam ile ona uyanların hakikaten veya hükmen aynı mekanda bulunması şart olduğundan, televizyon ve internette yayınlanan namazlara başka yerlerden eşlik edilmesinin caiz olmadığını bildirdi.

Hoparlör ile ezan okumak caiz mi?

Ezan, namaz vakitlerini ilan olduğuna göre, muayyen kalıplarını muhafaza ve ifade etmek suretiyle bu ilanın, hoparlörle veya hoparlörsüz yapılması arasında dinî açıdan bir fark yoktur. ... Emekli bir imamdan da şöyle bir cevap geldi: Teyp-telefon vb. aletler ile ezan okumak caiz olmaz; çünkü okunan, ezan hükmünde değildir.

Seccade açık bırakılırsa ne olur?

Namazdan sonra seccadenin açık kalması caiz midir, kapatmak veya kenarını kıvırmak gerekir mi? Açık kalması caizdir, kapatmak veya kenarını kıvırmak gerekmez. Tozlanmasın, kirlenmesin diye kaldırmak iyi olur...

Postta namaz kılınır mı?

CEVAP: Tabaklanmış hayvan derisi üzerinde namaz kılınır. Esasen hayvan derisi temizdir fakat deri tabaklanmazsa kokar, pis olur. Yani tabaklanmış deri temizdir, onun üzerine secde yapılır. ... Onlara göre sadece toprak ve topraktan biten maddeler üzerine secde edilebilir.

Görüntülü arama ile namaz kılınır mı?

Kurul, "Televizyon ve radyo gibi iletişim cihazları aracılığı ile başka bir mekandaki imama uymaya niyet etmekle mekan birliği gerçekleşmiş olmayacağından bu şekilde kılınan namaz geçerli değildir." açıklamasında bulundu.

Sadece ihlas ve fatiha ile namaz kılınabilir mi?

CEVAP: Elif lam mim suresi diye bir sure yoktur. ... Fatiha'dan sonra bir âyet de okuyabilirsiniz, bir surenin tamamını da... Başka sure bilmeyen, sadece Fatiha ile namaz kılabilir.

Kasetten ezan okumak caiz mi?

Bununla birlikte teyp kasetinden veya CD'den ezan okunması İslam'ın şiarlarından olan ezanı basite almak, ona gereken saygıyı göstermemek anlamına gelir. Ayrıca kayıttan okutulması, Hz. Peygamberden günümüze kadar gelen teamüle uygun değildir. Onun için ezanın CD veya teypten verilmesinin sakıncasız olduğu söylenemez.

Gusül abdesti almadan ezan okunur mu?

Abdestsiz kimsenin ezan okuması mekruh sayılmamışsa da taharet üzere okuması saygıya daha yakın görülmüştür. Abdestsizin okuduğu ezan, zahir rivayete göre iade olunmaz. Ancak EI-Hasen'in Ebû Hanîfe (R.A)'den yaptığı rivayete göre, iade edilir. İmam Ebû Yusuf ise, abdestsizin ikamet getirmesini mekruh saymıştır.