Deadlift hareketi hangi bölgeyi çalıştırır?

İçindekiler:

  1. Deadlift hareketi hangi bölgeyi çalıştırır?
  2. Deadlift nasıl başlanır?
  3. Deadlift nasıl yapılır kadın?
  4. Deadlift omurgaya zarar verir mi?

Deadlift hareketi hangi bölgeyi çalıştırır?

Fakat belinizi ihmal etmek başınıza iş açabilir. Deadlift vücudunuzun arka zincirini oluşturan kasların (hamstring, kalça, bel, kanat) tamamını çalıştırmaktadır. Bununla da yetinmez, omuzlarınızı açar ve sırt kaslarınızı hacimlendirir. Böylelikle daha kuvvetli olur ve daha dik durursunuz.

Deadlift nasıl başlanır?

Hamstring (arka bacak), kalça veya belinizin doğru formda daha fazla eğilemediği yerde durun. Bel, sırt ve boyun pozisyonunuzu koruyarak kalçanızı ve hamstringinizi kasmaya başlayın ve kalçanızı sıkarak ileriye doğru sürün, tebrikler başlangıç pozisyonuna geri döndünüz. Ve tebrikler, deadlift yaptınız!

Deadlift nasıl yapılır kadın?

Omuzlarınız dik, yüzünüz karşıya doğru bakmalı. Yavaşça bar'ı dizlerinize sürterek yukarı çekin, en yukarı geldiğinizde ise kalçalarınızı sıkın. Yeni başlayanlar hareketi tamamen öğrenene kadar kesinlikle hafif kilolar ile yapmalıdır çünkü sakatlanma riskleri doğurabilir.

Deadlift omurgaya zarar verir mi?

Deadlift Bacak, bel, karın, sırt ve kolları çalıştırması onu vazgeçilmez hareketler arasında kılıyor olsa da yapılırken son derece dikkatli olunması gerekir. Aksi halde omurgaya zarar verecektir.