Erdel günümüzde neresi?

İçindekiler:

  1. Erdel günümüzde neresi?
  2. Boğdan nerede?
  3. Erdel hangi antlaşma?
  4. Eflak ne anlama geliyor?
  5. Osmanlı Devleti hangi antlaşmayla Macaristan ve Transilvanyayı kaybetmiştir?
  6. Bran Kalesi hangi şehirde?
  7. Kazıklı Voyvoda hangi ülkede?

Erdel günümüzde neresi?

Erdel (Macarca: Erdély, Rumence: Ardeal, Almanca: Siebenbürgen, Yunanca: Τρανσυλβανία) veya Transilvanya (Transylvania; Latince: Transsilvania) bugünkü Romanya'nın batı ve orta bölgelerine eskiden verilen isimdi. Asıl ismi Macarca Erdély, Rumence Ardeal, Sırp, Bulgar ve Yunan dillerinde ise Erdel olarak kullanılmış ...

Boğdan nerede?

Boğdan bugünkü Moldova'ya ve Romanya'nın Moldova'ya komşu olan bazı bölümlerine Osmanlılar tarafından verilen isimdi. Bu bölgenin halkı öteden beri Moldova ismini kullandıkları halde Osmanlılar Boğdan Prensliği 1359-1365 yılları arasında yöneten Voyvoda I. Bogdan'dan dolayı Boğdan ismini kullanmışlardır.

Erdel hangi antlaşma?

Türk ordusunun 1526 yılında Macarlara karşı kazandığı Mohaç Muharebesi'nden sonra Osmanlı Devleti'ne bağlanan prenslik, II. Viyana Kuşatması'nı takip eden savaşlar sırasında Avusturya ordusunun saldırılarına hedef oldu ve 1691 yılında fiilen Türk egemenliğinden çıktı. 1699 yılında imzalanan Karlofça Antlaşması ile ...

Eflak ne anlama geliyor?

Eflak; felekler, semalar, gökler, küreler, zamanlar, bahtlar, kaderler demektir. Eflak Allah'ın mülküdür. Tuna Nehri'nin kuzeyi ile Güney Karpatlar'ın güneyinin arasında bulunan Romanya'nın tarihi ve coğrafi bölgelerinden biridir.

Osmanlı Devleti hangi antlaşmayla Macaristan ve Transilvanyayı kaybetmiştir?

Osmanlı Devleti, Karlofça antlaşması ile Macaristan'dan çekilirken burada Osmanlıyı destekleyen veya Osmanlı sınırlarında yaşamak isteyen Macarları da unutmadı.

Bran Kalesi hangi şehirde?

Bran Kalesi
TürKale
KonumBran, Braşov yakınlarında, Romanya
Koordinatlar45°30′54.0″K 25°22′1.6″D
4 satır daha

Kazıklı Voyvoda hangi ülkede?

Kont Drakula ve Kazıklı Voyvoda olarak bilinen III. Vlad Tepeş 1431 yılında Macaristan'ın Segesşvar bölgesinde doğdu. Düşmanlarını (özellikle esir aldığı Osmanlı askerlerini) kazıklara çakarak işkenceyle öldürmesiyle tarihe geçen III. Vlad, pek çok filme ve romana konu olmuştur.