Bina aplikasyonu ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Bina aplikasyonu ne işe yarar?
  2. Röperli kroki nedir nasıl alınır?
  3. Çaplı kroki nasıl alınır?
  4. Bina aplikasyonu nedir nasıl yapılır?
  5. Çaplı kroki ne demek?

Bina aplikasyonu ne işe yarar?

Aplikasyon Proje üzerindeki koordinatların poligonlar ve total station yardımıyla araziye uygulanmasına verilen isimdir. Aplikasyon projede yapılan imar planlarını, yapı projelerini, yol projelerini, bahçe mimarisine ilişkin düzenleme planlarını vb. projeleri zemine uygulama işlerine denir.

Röperli kroki nedir nasıl alınır?

Röperki kroki ise arsanın ölçekli ve kesin sınırlarını koordinat sistemi üzerinde yer alan bilgileri ile gösteren belgedir. Her iki belge de arsa malikleri veya vekilleri tarafından çap için tapu ile, röperli kroki içinse tapu ve çapla başvurarak alınabilir.

Çaplı kroki nasıl alınır?

Röperli kroki, Tapu Kadastro Müdürlüğü'nden alınır. Röperli kroki inşaatların subasman aşamasından sonra belediyeye temel üstü vizesi için başvururken lazım olan bir evraktır. Röperli krokide binanın oturum alanı ve çekme mesafeleri görünür.

Bina aplikasyonu nedir nasıl yapılır?

APLİKASYON PLANIN ZEMİNE UYGULANIŞI Zemin hakkındaki gerekli etütlerin yapılması ve bilgi edinilmesinden sonra yapının projesi hazırlanır. Hazırlanan projenin uygulanabilmesi için inşaat sahasının kenarlarının arsa üzerinde belirtilmesi gereklidir. Bu işleme, yani planın zemine tatbik edilmesine aplikasyon denir.

Çaplı kroki ne demek?

Çap ve Röperli Kroki nedir? Çap ilgili Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafında verilen ve arsanın genel olarak sınırlarını ölçeksiz belirten bir belgedir. Röperki kroki ise arsanın ölçekli ve kesin sınırlarını koordinat sistemi üzerinde yer alan bilgileri ile gösteren belgedir.