Kestane çiçeği ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Kestane çiçeği ne işe yarar?
  2. Kestane çiçeği nasıl toplanır?
  3. Kestane Püskülünün faydaları nelerdir?
  4. Kestane çiçeği çayı nasıl demlenir?
  5. Kestanenin faydaları ve zararları nelerdir?
  6. Kestane kabuğu çayı nasıl yapılır?
  7. Kestane tansiyonu düşürür mü?

Kestane çiçeği ne işe yarar?

Mayıs ayında kestane ağacındaki çiçekleri toplamak mümkün. Taze veya kurutulmuş olarak tüketilebilir. Tentür yapıldığı gibi hoş kokulu şifalı çayıda yapılabilir. Tentür olarak öksürüğe iyi gelir ve romatizma ağrıları olan bölgeye dökülerek ağrıları giderir.

Kestane çiçeği nasıl toplanır?

Toplanış ve hazırlanışı hakkında da bilgi veren Serdar, "Kestanenin çiçeklenme dönemi bittikten sonra yere düşen çiçekler toplanıyor. Dolayısıyla bu işlemin ağacın tozlanmasına, döllenmesine hiçbir zararı yok. Ihlamur gibi ağaçtan toplanan bir ürün değil. Direkt yerden toplanıyor.

Kestane Püskülünün faydaları nelerdir?

Kestane püskülü içeriğinde bulunan lif, mineral, iyi yağ asitleri, vitamin, besleyici ve antioksidan bakımından oldukça zengin bir kaynaktır. Bu özelliği sayesinde diyabetin önlenmesine yardımcı olmaktadır. Kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Tentür olarak öksürüğe iyi gelir ve romatizma ağrılarını giderir.

Kestane çiçeği çayı nasıl demlenir?

Kestane çayın tarifi: Yarım çay kaşığı kurutulmuş çiçeklerden veya taze olarak bir çay kaşığı çiçeklerden bir bardak sıcak suya ile 5 dakika beklettikten sonra içilebilir.

Kestanenin faydaları ve zararları nelerdir?

  • Yüksek ateşi düşürmeye yardımcıdır.
  • Sakinleştirici özelliği ile stres ve depresyon gibi sorunların önüne geçer.
  • Hücrelerin erken yaşlanmasını engeller.
  • Detoks özelliği vardır.
  • Vücudu toksinlerden arındırır.
  • Yüksek miktarda selenyum ve B1, B2, E vitaminleri içerir.
  • Mide hastalıklarını hafifletir.
Daha fazla öğe...

Kestane kabuğu çayı nasıl yapılır?

Ağacın, kurutulmuş yaprakları ve kabuklarından yapılan bu çay dikkatli şekilde, günlük en fazla bir çay bardağı içilmesi gereken bir çaydır. Kaynamış suya 1 çay kaşığı atacağınız öğütülmüş yaprak ya da kabuk yeterli olacaktır, 5-6 dakika demlenmesini bekleyip, daha sonra içilebilmektedir.

Kestane tansiyonu düşürür mü?

* Tansiyonu düşürmeye yardımcı: Kestane içeriğinde bulunan potasyum tansiyon üzerinde de düşürücü etki sağlıyor ve kas yorgunluğunu gideriyor. 1 fincan hatmi çiçeği ile birlikte 1 avuç kestane yiyerek tansiyonunuzu düşürmeye yardımcı olabilirsiniz.