Vesaik karşılığı tahsil nedir?

İçindekiler:

  1. Vesaik karşılığı tahsil nedir?
  2. Police karsiligi ödeme nedir?
  3. Karşılıklı akreditif ne demek?
  4. Ithalat belgeleri nasıl ödenir?
  5. Vesaik mukabili ödemede kullanılan mali belgeler nelerdir?
  6. Banka akreditif nedir?
  7. Akreditifte teyit ne demek?
  8. Akreditif metninde istenilen yükleme Vesaikinin muhabir bankaya ibraz edilmesi için tanınan süreye ne ad verilir?

Vesaik karşılığı tahsil nedir?

Vesaik mukabili, ihracatçının sattığı malların parasını alıcıdan tahsil etmesi için bir bankanın hizmetlerinden yararlanmasıdır. Vesaik mukabili ödeme şekli, Vesaik mukabili ödeme şekli, satıcıya, belgelerin alıcıya ödeme veya poliçelerin kabulü karşılığı yapılacağını garanti eder. ...

Police karsiligi ödeme nedir?

İthalatçı ile ihracatçı arasında yapılacak bir anlaşma ile ithal edilecek malların bedellerinin ödenmesinin malların sevkiyatından belli bir süre sonraya bırakılmasıdır. Bu ödeme şeklinde, mal bedelinin belirli bir vadede ödenmesini taahhüt eden ve bu ödemeyi garanti eden bir poliçe/bono bulunmaktadır.

Karşılıklı akreditif ne demek?

Satıcının kendi lehine gelen akreditife dayanarak bu akreditifte öngörülen malların temini için açtırdığı akreditife karşılıklı akreditif denilmektedir. ... Karşılıklı akreditif uygulamasında ihracat akreditif lehdarı bu akreditifi teminat göstererek ikinci akreditif açma talebinde bulunur.

Ithalat belgeleri nasıl ödenir?

İthalat İşlemlerinde Ödeme Şekilleri
  1. Peşin Ödeme. İthalatçının mal bedelini peşin olarak ödediği, ihracatçının ise yüklemeyi mal bedelini aldıktan sonra gerçekleştirdiği ödeme türüdür. ...
  2. Vesaik Mukabili Ödeme. ...
  3. Mal Mukabili Ödeme. ...
  4. Kabul Kredili Ödeme. ...
  5. Akreditif Tahtında Ödeme. ...
  6. İthalat Akreditif İskontosu.

Vesaik mukabili ödemede kullanılan mali belgeler nelerdir?

Satıcının malları sevk ettikten sonra sevk ettiği mallara ilişkin fatura, konşimento, menşe şahadetnamesi gibi belgeleri (vesaik) tahsil edilmek üzere bir talimat ekinde bankasına verdiği, bankanın alıcının ödemesi veya kabulü karşılığında belgeleri Alıcıya teslim ettiği ödeme şeklidir.

Banka akreditif nedir?

Akreditif, ithalatçının talebi üzerine ithalatçının bankası tarafından, akreditif şartlarında belirtilen malların yüklendiğini veya hizmetin yerine getirildiğini gösteren vesaikin, belirlenen süre içinde ihracatçı tarafından ibrazı karşılığında, bedelin ödeneceğini taahhüt eden şartlı bir banka garantisidir.

Akreditifte teyit ne demek?

Teyitli akreditif, akreditif lehtarına şarta bağlı ödeme güvencesinin amir bankanın yanı sıra teyit bankası tarafında da verildiği akreditif çeşididir. ... Teyit bankası amir bankanın talebi olmaksızın kendiliğinden akreditife teyidini ekleyemez.

Akreditif metninde istenilen yükleme Vesaikinin muhabir bankaya ibraz edilmesi için tanınan süreye ne ad verilir?

Şayet akreditifte ibraz tarihi yok ise, bankaları yükleme tarihinden itibaren 21 gün içinde ibraz edilen ve akreditif vadesi içinde kalan vesaiki kabul ederler. Her durumda, vesaik, akreditif vadesi içinde ibraz edilmelidir.21 günden sonra ibraz edilen vesaik, bayat vesaik (stale documents) olarak kabul edilir.