Çanakkale düşman gemilerini kim batırmış?

İçindekiler:

  1. Çanakkale düşman gemilerini kim batırmış?
  2. Çanakkale savaşında hangi kadınlar savaştı?
  3. Nusret Mayın gemisi hangi gemiyi batırdı?
  4. Nezahat Onbaşı Çanakkale'de savaştı mı?

Çanakkale düşman gemilerini kim batırmış?

Fransız zırhlısı Bouvet'yi Türk topçusu Cemal ve ona mermiyi getiren Mehmet Ali batırdı Türk askerinin kahramanlığıyla adı altın harflerle dünya harp tarihine yazılan Çanakkale Zaferi, 105 yıl önce yaşanan savaşta cereyan eden olaylarla imkansızlıklara karşı verilen mücadeleyi gözler önüne seriyor.

Çanakkale savaşında hangi kadınlar savaştı?

Yazar Zümrüt Sönmez, "Zeynep Mido Çavuş", "Mücahide Hatice Hanım", "Safiye Hüseyin Elbi", "Nezahat Onbaşı" gibi Çanakkale zaferinin birçok kadın kahramanının hikayesini "Kızıl Toprak Ak Yemeni/Savaşın Kadınları" isimli kitapta bir araya getirdi.

Nusret Mayın gemisi hangi gemiyi batırdı?

Bouvet, Irresistible ve Ocean'ı batırdı Mayınlar döşendikten 10 gün sonra, 18 Mart'ta düşman gemileri harekete geçti. İkmal için geri dönen gemilerde peş peşe patlamalar oldu. Bunun sebebi, Nusrat'ın döşediği mayınlardı. Nusrat'ın mayınları; Bouvet, Irresistible ve Ocean'ı Çanakkale Boğazı'nın derinliklerine gömdü.

Nezahat Onbaşı Çanakkale'de savaştı mı?

Çanakkale'de savaş ortamıyla tanışan Nezahat, alayın İzmit'e nakledilmesinin ardından talimlere katılarak at binmeyi ve silah kullanmayı öğrendi. Babasının yanında cephede yer aldı, çarpışmalara girdi bu yüzden kendisine 12 yaşında “onbaşı” rütbesi verildi.