Fahri trafik müfettişi nasıl ceza keser?

İçindekiler:

  1. Fahri trafik müfettişi nasıl ceza keser?
  2. FTM ihbar tutanakları nereye ödenir?
  3. Fahri Trafik Müfettişi ne kadar maaş alıyor?
  4. FTM nin açılımı nedir?
  5. FTM LGBT nedir?

Fahri trafik müfettişi nasıl ceza keser?

Bildiğiniz gibi fahri trafik müfettişleri trafik cezası düzenleyemez, tespit ettikleri trafik kuralı ihlallerine ilişkin tutanak düzenlerler. Bu tutanağı bir hafta içinde en yakın trafik birimine teslim eder veya elektronik sisteme yüklerler.

FTM ihbar tutanakları nereye ödenir?

Vergi Dairesi, Banka Şubeleri ve PTT'den Ödeme Yapma Kesilen cezanın ödemesini yapmak için kişisel olarak vergi dairesi, PTT ya da anlaşmalı bankaların şubelerine gidebilirsiniz. Aracın üzerine kayıtlı olduğu kişinin T.C. kimlik numarasını vererek de trafik cezası bedelini ödeyebilirsiniz.

Fahri Trafik Müfettişi ne kadar maaş alıyor?

Türkiye'de 200 binden fazla fahri trafik müfettişi olduğu bilinmektedir. Ancak buradaki temel nokta gönüllülük olduğu için bu kişilere hiçbir ücret ödenmez. Yani fahri trafik müfettişlerine maaş, para, ücret ödemesi yapılmaz.

FTM nin açılımı nedir?

Fahri Trafik Müfettişi (FTM) Mobil Uygulama, 16.07.2019 tarihi itibariyle kullanıma açılmıştır. Trafik kural ihlali tespit tutanaklarının elektronik ortamda düzenlenerek trafik kuruluşlarına gönderilmesine ilişkin hazırlanan FTM Mobil Uygulama, 16.07.2019 tarihi itibariyle kullanıma açılmıştır.

FTM LGBT nedir?

Trans erkek terimi, her iki kimliğin (transseksüel erkek ve transgender erkek) kısa bir biçimi olarak kullanılır. Bu genellikle kadından erkeğe ( FTM (İng.) veya F2M (İng.) ) olarak adlandırılır.