ÖSYM adres değişikliği dilekçesi nereye verilir?

İçindekiler:

  1. ÖSYM adres değişikliği dilekçesi nereye verilir?
  2. Kpss sınav yeri değiştirme nasıl yapılır 2020?
  3. KPSS sınav yeri değişikliği yapılabilir mi?
  4. KPSS sınav yeri değişikliği ne zaman yapılır?

ÖSYM adres değişikliği dilekçesi nereye verilir?

Adaylar hazırladıkları dilekçeyi PTT kanalıyla "ÖSYM DMS Bürosu'na gönderebilirler ya da şahsen "Karyağdı Sokak, No: 28, Aşağıayrancı/ANKARA" adresindeki ÖSYM Ankara Bürosuna verebilirler.

Kpss sınav yeri değiştirme nasıl yapılır 2020?

1. https://ais.osym.gov.tr adresine gidilerek T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılır. 2. Sol menüdeki “İşlemler” başlığı altındaki “Sınav merkezi değişikliği talebi” kutucuğu üzerinden değişiklik yapman istenen sınavlarından biri seçilir.

KPSS sınav yeri değişikliği yapılabilir mi?

Başvuru yaptıktan sonra sınav merkezi tercihlerini değiştirmek isteyen adaylar bu değişikliği başvuru süresi içinde (geç başvuru günleri dâhil) ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabileceklerdir. Başvuru süresi bittikten sonra sınav merkezleri tercihlerinde değişiklik yapılamaz.

KPSS sınav yeri değişikliği ne zaman yapılır?

Başvuru süresi bittikten sonra sınav merkezleri tercihlerinde değişiklik yapılamaz. ÖSYM, adayların Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nden adres bilgilerini kontrol etme hakkını saklı tutar ve adayların Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nde kayıtlı adresinin bulunduğu sınav merkezine atayabilir.