General Harbord Raporu ne içeriyor?

İçindekiler:

  1. General Harbord Raporu ne içeriyor?
  2. General Harbord Raporu hangi bölge için?
  3. General Harbord un görevi ne idi?
  4. Amiral Bristol raporu ne demek?
  5. Batıda Yunanlıların çoğunlukta olmadığını kanıtlayan raporun adı nedir?
  6. Amiral Bristol Raporu önemi nedir?
  7. Kurtuluş Savaşında Hangi ülke nereyi işgal etti?

General Harbord Raporu ne içeriyor?

General Harbord, Doğu Anadolu'daki Türk topraklarında Ermeni devleti kurulması olasılığına ve manda sorununa açıklık getirmek üzere hazırladığı ve kendi adıyla anılan raporunda; konu edilen bölgede artık bir Ermeni çoğunluğu olmadığı, göçmüş olanlar geri dönseler bile Türklerin çoğunlukta olacağı, bu durumda bağımsız ...

General Harbord Raporu hangi bölge için?

General Harbord Raporu, I. Dünya Savaşı sonrasında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Woodrow Wilson tarafından Ermenistan ile olan ilişkilerin incelenmesi için Yakın Doğu'ya gönderilen komisyon tarafından hazırlanan rapor.

General Harbord un görevi ne idi?

Harbord Misyonunun temel görevinin, Amerika'nın Sivas Kongresi veya Anadolu'daki millî hareket ile herhangi bir şekilde ilgili olmadığını belirtmektir. Başka bir deyişle, General Harbord'ın Sivas'a gelip Atatürk'le görüşmesi, Amerikan Hükümeti'nin Milli harekete karşı sempatisinin bir ifadesi olmaktan çok uzaktır.

Amiral Bristol raporu ne demek?

Amiral Bristol Raporu, İzmir'in İşgali sonrası bölgeye gönderilen Mark Lambert Bristol tarafından hazırlanan ve adeta Milli Mücadele'nin haklılığını ortaya koyan rapordur.

Batıda Yunanlıların çoğunlukta olmadığını kanıtlayan raporun adı nedir?

amiral bristol raporu - ekşi sözlük.

Amiral Bristol Raporu önemi nedir?

Amiral Bristol Raporu,Türk halkının milli mücadelesinin haklılığını ortaya koyan ilk uluslararası belgedir. 1. Dünya Savaşına ABD girmeden önce Amerika Birleşik Devletleri başkanı Woodrow Wilson İlkelerini yayınladı.

Kurtuluş Savaşında Hangi ülke nereyi işgal etti?

Adım adım Kurtuluş Savaşı'na gittiğimiz o günlerde; İngilizler Çanakkale, Musul, Batum, Antep, Konya, Maraş, Samsun, Bilecik, Merzifon, Urla ve Kars'ı işgal ettiler. Fransızlar ise; Trakya'daki demiryolunun önemli istasyonlarını, Dörtyol, Mersin, Adana ve Afyon istasyonunu işgal ettiler.